• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering
Deskundig-dekbedadvies

Dekbed advies

DEKBEDADVIES

Welk dekbed past bij mij?

Het perfecte dekbed vinden kan best lastig zijn. Wat is het verschil tussen bijvoorbeeld wol, dons of synthetisch? Is een dik dekbed automatisch warmer? We geven u graag advies over de verschillende soorten dekbedden. Maar uiteindelijk ligt het aan uw wensen welk dekbed het meest geschikt is. Kom langs bij Eijerkamp in Zutphen of Veenendaal en doe uw persoonlijke dekbeddentest.
 
 

Overzicht materialen

Om duidelijk overzicht van de voor- en nadelen te hebben, hebben wij onderstaande tabel voor u gemaakt. Welk dekbed het beste voor u is, ligt aan uw persoonlijke voorkeur. De materialen zijn op vijf verschillende punten beoordeeld, waarbij een ++ staat voor zeer goed en -- voor slecht.

 
Materialen dekbed
 

Warmteklassen

Niet alleen het materiaal van het dekbed bepaalt de warmte. Ook de dikte en het isolatievermogen spelen een rol. Dekbedden worden in vier warmteklassen ingedeeld om de capaciteit van de isolatie aan te geven. Met andere woorden; hoe warm is het dekbed. De vier klassen zijn:
 
vinkjeKlasse 4 (zomer): extra licht. Deze dekbedden hebben een lage warmte-isolatie en worden veel in de zomer gebruikt. Vanaf kamertemperaturen van 22°C. Deze dekbedden zijn extra licht en luchtig. Geschikt voor een kamertemperatuur van 22 – 27°C. 
vinkjeKlasse 3 (hele jaar): licht. Ideaal voor de lente en de nazomer. Deze dekbedden kunnen het hele jaar gebruikt worden als uw kamer warm blijft. Of als u het snel warm heeft. Geschikt voor een kamertemperatuur van 18 – 22°C. 
vinkjeKlasse 2 (hele jaar): medium. Geschikt voor slaapkamers die niet te snel koud worden. Geschikt voor het najaar en de warme winters. Geschikt voor een kamertemperatuur van 16 – 18°C. 
vinkjeKlasse 1 (winter): warm. Deze dekbedden hebben een hoge warmte-isolatie. Wanneer uw kamer koud is of u het snel koud heeft ’s nachts, zijn deze dekbedden ideaal. Geschikt voor een kamertemperatuur van 14 – 16°C.
 

Allergie

Het is afhankelijk van de gevoeligheid van uw allergie welk dekbed geschikt is. Synthetische dekbedden zijn altijd geschikt wanneer u een stofallergie heeft. Dekbedden die het NOMITE-keurmerk hebben zijn geschikt voor personen met een huisstofmijtallergie. Door wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat het veren en dons dichte hoesmateriaal extra bescherming biedt. Hierdoor wordt het binnendringen van mijten tegengegaan. De tijk van het dekbed speelt ook een rol in de mate waarin het geschikt is voor een allergie. ?Bezoek een van onze winkels voor persoonlijk advies. 
 

Onderhoud en levensduur

Niet alle dekbedden mogen gewassen worden, maar ze kunnen wel gelucht worden. Dit is bevorderlijk voor de levensduur van het dekbed. Maar ook voor de isolatie, de dikte van het dekbed en de hygiëne. Als u uw dekbed kunt wassen, zorg er dan voor dat deze goed gespoeld en gedroogd wordt. Was echter het dekbed niet te vaak, want elk vulmateriaal zal op den duur dunner worden als het veelvuldig wordt gewassen. Elke dag even het raam openzetten en het dekbed lichtjes opschudden is ook goed. Het dekbed blijft langer mooi en schoon als u er altijd een hoes om doet.
 
Gemiddeld genomen gaat een dekbed 10 jaar mee. Maar u bent uiteraard tussendoor ook van harte welkom bij Eijerkamp. Zo helpen we u ook graag aan een mooi dekbedovertrek!