• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering

Hoofdkussen advies

In 3 stappen naar een goed hoofdkussen


Stap 1: In welke houding slaapt u het liefst?
Om lekker te kunnen slapen is het van belang dat een goed hoofdkussen de ruimte tussen uw hoofd en nek opvult. Is dit niet in balans? Dan draait u meer, komt u minder diep in slaap en wordt u minder uitgerust wakker. Welk hoofdkussen het best bij u past is afhankelijk van uw slaaphouding.

zijslaper rugslaper buikslaper 

Zijslaper
Zijslapers ervaren een grote druk op de schouders en nek. Het is van belang dat een hoofdkussen de ruimte tussen schouders en het hoofd opvult, zodat de nek een rechte lijn vormt met de midden wervels. Als u op uw zij slaapt kunt u het best liggen op een stevig en wat hoger kussen, dat een goede ondersteuning aan de nek en het hoofd biedt.

Rugslaper
Slaapt u op uw rug? Dan heeft u een hoofdkussen nodig dat de nek natuurlijk ondersteunt en de ruimte tussen het matras en het hoofd opvult. Hoe groter de kromming van uw rug, des te hoger het kussen dient te zijn. Rugslapers slapen meestal heel lekker op een hoofdkussen met een ingebouwde nekteun/-rol.  

Buikslaper

Buikslapen kan best belastend zijn voor uw onderrug en nek als u op een te dik kussen slaapt. Een zacht, soepel en laag hoofdkussen creëert de minste druk  en is voor buikslapers dan ook het meest geschikt!

Stap 2: Rechte nek- en rugwervels
U slaapt het prettigst als uw wervelkolom in een zo recht mogelijke lijn ligt.Een goed hoofdkussen ondersteunt de nekwervels en zorgt dat deze in het verlengde van de rugwervels liggen.  
een rechte wervelkolom

Stap 3: Een goede match tussen matras en hoofdkussen
Een rechte wervelkolom creëert u met een goed hoofdkussen en matras. Door de wervelkolom op de juiste punten te ondersteunen met een matras en hoofdkussen komt deze in een zo recht mogelijke lijn te liggen zodat u heerlijk kunt slapen!  

Kom naar het Slaap Experience Center bij Eijerkamp Zutphen en ontvang persoonlijk hoofdkussen advies van fysiotherapeut en slaapexperts om te ervaren welk hoofdkussen het best bij u past!

Persoonlijk slaapadvies Persoonlijk matras advies Persoonlijk dekbed advies