Skip to content
gratis verzending vanaf € 500

Fitform bij eijerkamp

Fitform Eijerkamp
Filteren Filter & Sorteer
Meer filters
Minder filters
Sorteren op: Sorteren op Aanbevolen

Fitform

Fitform is de Nederlandse specialist op het gebied van zitmeubelen voor mensen die ultiem comfort wensen. Het doel is om het welzijn van de mens te verhogen, door middel van op maat gemaakte relaxfauteuils met verstel mogelijkheden. Ieder mens is uniek en daarom biedt Eijerkamp alle mogelijkheden om uw ideale Fitform meubel samen te stellen. Kom proef zitten in onze winkels!

Fitform

Relaxfauteuils van Fitform: comfortabel met een hoofdletter C

Fitform produceert eigentijdse en comfortabele relaxfauteuils met vele verstel- en instelmogelijkheden. Zitoplossingen die voldoen aan de meest actuele, wetenschappelijke inzichten op ergonomisch gebied. Het grootste deel van de Fitform fauteuils wordt met de hand gemaakt waardoor de fauteuils geheel op uw persoonlijke wensen kunnen worden afgestemd. De fauteuils hebben ongekende mogelijkheden qua maatwerk, instelling, ondersteuning, kanteling en verstelling. Door de eigentijdse en trendy vormgeving en de ruime keuze in bekledingsstoffen passen de fauteuils van Fitform in vrijwel ieder interieur. Bekijk vast een deel van de collectie online op de Eijerkamp website.

Professioneel zitadvies van Fitform

Gezond eten, veel bewegen, genoeg slaap; factoren die bijdragen aan een goede gezondheid. Maar goed zitten is een - vaak onderschatte factor - die bijdraagt aan een goede houding én uw gezondheid.
Een goede zithouding behoudt de natuurlijke S-vormige kromming van de wervelkolom, terwijl op hetzelfde moment de spieren van nek en rug zo ontspannen mogelijk zijn. Dit laatste is essentieel, omdat zitten een statische activiteit is. Wanneer de spieren continu aangespannen zijn, neemt de doorbloeding af en gaan afvalstoffen zich langzaam ophopen. Met als gevolg: verzuring en pijnklachten.
Uit onderzoek blijkt dat 80 tot 90 procent van de Nederlanders verkeerd zit. Achteroverhangen, lui op de bank liggen: in eerste instantie geef je je spieren rust. Maar na een tijdje kunt u behoorlijke klachten krijgen: rugklachten of aderafknellingen, weefselirritatie of moeite met opstaan. Genoeg redenen om extra aandacht te schenken aan een gezonde zithouding.

Fitform = ergonomisch zitcomfort

Veel klachten zijn te herleiden naar een (langdurig) verkeerde zithouding. Variëren is dan ook belangrijk. Verandering van uw houding zorgt namelijk voor een optimale voeding van de tussenwervelschijven. De fauteuils van Fitform zijn elektrisch in verschillende posities te verstellen. U hoeft dus nooit lang in dezelfde houding te zitten.

Fitform tips voor een goede zithouding

De vijf basisvoorwaarden voor een optimale zithouding zijn:

1. De juiste zithoogte
2. De juiste zithoek
3. De juiste zitdiepte
4. De juiste armleggerhoogte
5. De juiste lendenondersteuning

Lees meer