• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering
vtwonen Stijl Studio Vintage najaar 2019 vtwonen Stijl Studio Vintage najaar 2019

Vintage

vtwonen Stijl Studio Vintage

Waan je in de jaren ’50, ’60 en ’70 en laat je verwonderen door een excentrieke mix van kleuren, retro materialen en vintage vondsten in de vtwonen Stijl Studio Vintage. Warme tinten wisselen elkaar af met klassiek walnotenhout en olijfgroene accenten en vormen zo een spannend geheel dat door middel van een gedurfde mosterdgele lambrisering tot een eenheid wordt verbonden. De uitgesproken terra-oranje lijn is een vrolijke noot in het geheel en geeft Stijl Studio Vintage een speelse knipoog!

vtwonen Stijl Studio Vintage zithoek

Een verrassende indeling: kies voor twee zithoeken

Een interieur kun je op duizend-en-één manieren inrichten. Heb je wel eens aan twee banken op verschillende plekken in de ruimte gedacht? Zo creëer je binnen je interieur meerdere zithoeken die diverse woonfuncties vervullen, bijvoorbeeld een hoek om televisie te kijken en een rustige leeshoek. Maak je de keuze voor twee zithoekjes? Kies dan liever voor twee verschillende banken met een ranke uitstraling en niet voor twee grote, robuuste zitmeubels met dezelfde uitstraling. Zo blijft je interieur luchtig en speels. Met een bank op ranke pootjes en met een lage rug- en armleuning houd je de ruimte rustig en ruimtelijk.

Tip van de stylisten:
In de vtwonen Stijl Studio Vintage maken we gebruik van een set bijzettafels die dienst doet als salontafel. Deze tafels zijn multi-inzetbaar en handig wanneer je meerdere zithoeken in je interieur creëert. Je verschuift de bijzettafels gemakkelijk naar de zithoek die je op dat moment in gebruik hebt. Zo heb je altijd voldoende bijzetters bij de hand zonder dat je in elke hoek in huis een andere tafel hoeft neer te zetten.

meer vtwonen Stijl Studio's

vtwonen Stijl Studio Vintage eethoek

Vintage meubels met een Scandinavische knipoog

De meubels in vtwonen Stijl Studio Vintage zijn eigentijds, stoer en soms zelfs een tikkeltje Scandinavisch maar hebben wel allemaal een vintage knipoog. De olijfgroene bank en comfortabele loungefauteuil zijn bekleed met een stoere, doorleefde stof. Hierdoor wordt de vintage uitstraling van de rest van het interieur nog eens extra benadrukt. De comfortabele bank in de eethoek heeft een modern zitcomfort maar had ook zomaar een unieke Deense kringloopvondst kunnen zijn. En met het kleurenpalet van de Scandinavische eetkamerstoelen waan je jezelf even in het Deense designinterieur van de jaren ’60.

Tip van de stylisten:
In de vtwonen Stijl Studio Vintage maken we gebruik van een gevarieerde meubelmix. Door enkele kleuren en materialen consequent te herhalen in verschillende meubelstukken ontstaan rust en eenheid in het geheel. Het donkere hout van het dressoir in de zithoek komt bijvoorbeeld terug in de armleggers van de bank in de eethoek, het onderstel van de eetkamerstoelen en in het tafelblad van de eettafel. Zo verbind je de verschillende meubels, hoeken en woonfuncties van de ruimte met elkaar.

vtwonen Stijl Studio Vintage dressoirWoonoplossing: een creatief thuisatelier

Wonen en creatief werken in je interieur combineren? In de vtwonen Stijl Studio Vintage gaat dit hand in hand door van de eethoek een multifunctioneel thuisatelier te maken. Benieuwd hoe je eigen thuiswerkplek creëert? Lees snel verder!

woonoplossing thuisatelier

Uitdagend kleurenpalet: olijfgroen in de mix met mosterdgeel

De kleurrijke vtwonen Stijl Studio Vintage wordt gekenmerkt door een kleurenpalet van warme tinten waarin mosterdgeel de boventoon voert en wordt aangevuld met olijfgroen, zwart en donkerbruin. Om het interieur levendig te maken is een spannende materiaalmix toegevoegd van aaibare stoffen, diverse houtsoorten, glas, kunststof, epoxy en hout. Het intense kleurenpalet van vtwonen Stijl Studio Vintage wordt verzacht door de toevoeging van koele kleurtonen. De Sheepskin Elephant Chair van NORR11 is uitgevoerd in een lichtgrijze alpacawol en maakt de woonkamer zo optisch lichter. Zou je deze fauteuil ook in een donkere stof- of leersoort uitvoeren, dan wordt de uitstraling van je interieur donker en somberder.

vtwonen Stijl Studio Vintage extra zitplek

Finishing touch met persoonlijke decoratie

De juiste verlichting en persoonlijke accessoires zijn onmisbaar om je interieur warmte en persoonlijkheid te geven. In de vtwonen Stijl Studio Vintage mogen unieke vondsten niet ontbreken. De kastenwand en de vitrinekasten aan de muur in de eethoek bieden plaats aan dierbare accessoires, souvenirs en kringloopgeluk. Door je accessoires te groeperen worden je favoriete items echte blikvangers én voorkom je dat je interieur onrustig wordt doordat er een wirwar aan spullen te zien is. Wissel de compositie af en toe om te blijven verrassen.  

kleuren & materialen vtwonen Stijl Studio Vintage

vtwonen Stijl Studio Vintage exclusief bij Eijerkamp

Ontdek de vtwonen Stijl Studio’s exclusief bij Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal. Laat je inspireren door de nieuwste wooncollecties, kleuren, materialen en woontrends en neem een kijkje in vtwonen Stijl Studio Vintage en de andere Stijl Studio’s uit het tv-programma vtwonen ‘weer verliefd op je huis’, elke zondag om 19.30 uur op SBS6.

interieuradvies afspraak maken

ontdek alle vtwonen make-overs

meer wooninspiratie