Skip to content
Vitra Eames DAL Eetkamerstoel
Vitra Eames DAL Eetkamerstoel
Vergroten
  • Vitra Eames DAL Eetkamerstoel
1/13
Item 1 of 13

Vitra Eames DAL Eetkamerstoel

Stel naar wens samen
Dit meubel is in meerdere uitvoeringen mogelijk. Kom langs in onze woonwinkel(s) voor meer kleuren, maten en materialen of vraag vrijblijvend een offerte aan.
Levertijd: 8-10 weken

Eijerkamp vertelt over Vitra Eames DAL Eetkamerstoel

Eetkamerstoel DAL van Vitra is een ontwerp uit de iconische Eames Plastic Chairs collectie door designer duo Charles & Ray Eames. De kunststof kuipstoel wordt gedragen door een slank onderstel dat in 1961 exclusief werd ontworpen voor het legendarische La Fonda del Sol restaurant in New York.

De Eames Plastic Chairs collectie was in de jaren 50 revolutionair: met deze stoelen ontwikkelde het echtpaar Eames de eerste kunststof eetkamerstoelen ooit! De kuipen van de stoelen zijn te combineren met diverse onderstellen. Het voetstuk van de DAL, een parallelle kruispoot is een van de klassiekers uit onderstellen die Charles & Ray Eames in hun carrière ontwikkelden.

De kuip van de DAL is te verkrijgen in kunststof in diverse kleuren en met diverse frames die geschikt zijn voor verschillende zithoudingen. Ook is de stoel te verkrijgen met zitkussen of als volledig beklede uitvoering. In 2015 is de zithoogte van de stoel met 2 centimeter verhoogd om ook de langere mens uitstekend zitcomfort te bieden. Ontdek de mogelijkheden van eetkamerstoel DAL van Vitra in onze woonwinkel in Zutphen!