• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering

Een goede nachtrust tijdens een warme zomernacht

Tips om goed te slapen tijdens de warme zomernacht

Hoe heerlijk het zomerweer ook is, goed slapen kan met deze warmte een uitdaging zijn. Het duurt langer voor we in slaap vallen en we slapen onrustiger door de hoge temperaturen. Gelukkig zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen om ook tijdens de warme zomernacht van een goede nachtrust te genieten en lekker te slapen!

Een comfortabel en koel dekbed

De temperatuur van de slaapomgeving vormt het uitgangspunt bij de keuze van een comfortabel dekbed. Door de hoge temperaturen in de zomer is een dekbed in warmteklasse 4 perfect voor deze tijd van het jaar. Deze dekbedden zijn gemaakt voor een kamertemperatuur vanaf 22 graden en zijn daarom extra dun en luchtig. Niet alleen de dikte bepaalt de warmte die een dekbed geeft, het materiaal speelt hierin ook een grote rol. In de zomer zijn dekbedden met een vulling van natuurlijke materialen als dons, kapok, bamboe of kamelenhaar het meest aangenaam. Deze ventileren optimaal, absorberen vocht en passen zich aan naar de temperatuur in de slaapkamer. Zo weet je zeker dat je van een goede nachtrust kunt genieten.

Dekbedden > Dekbedovertrekken > Hoeslakens >

Luchtig linnen en koele katoen

Koele en luchtige stoffen in de slaapkamer zijn onmisbaar in de zomer! Linnen en katoenen dekbedovertrekken zijn daarom zeer geschikt om het bed mee op te maken in het warme zomerseizoen. De soepele en ventilerende eigenschappen van deze stoffen maken de nachten een stuk aangenamer. Is het heel erg warm? Kies dan voor een 100% katoenen laken. Deze lakens zijn een stuk dunner dan een dekbed met dekbedovertrek, maar geven toch een behaaglijk gevoel.

Vandyck Dekbedovertrek Pure 34 >

 

IJsklontjes, warme thee of een lekkere douche

Het juiste dekbed en een goed dekbedovertrek zijn van groot belang voor een goede nachtrust, maar tijdens hele warme nachten blijft het lastig om in slaap te vallen. Met een paar simpele tips om te slapen zoek je gemakkelijk verkoeling. Zet bijvoorbeeld een bak ijswater voor de ventilator, zo wordt de koele lucht uit de bak verspreid in de slaapkamer en wordt de warme lucht verdreven. Wat ook helpt: een warme douche of warme kop thee voor je in bed stapt. Hierdoor stijgt je lichaamstemperatuur en wordt je lijf aan het werk gezet om af te koelen. Drink je iets kouds? Dan gebeurt het tegenovergestelde en zal je lijf juist proberen om je weer op te warmen. 

Warme zomernacht

Linnen & more

Wil je genieten van een goede nachtrust in de zomer? In onze winkels in Zutphen en Veenendaal adviseren we je graag over het dekbed dat het best past bij jouw wensen en slaapkamer zodat je ook tijdens warme nachten heerlijk slaapt! 

Vandyck > Auping > Beddinghouse >