Skip to content

Onderhoudsadvies marmer, beton, keramiek & glas

Voor meubels worden verschillende marmer-, beton-, keramiek- & glassoorten gebruikt. Ieder met hun eigen specifieke eigenschappen en onderhoudswensen. Lees hier meer.

Onderhoudsadvies marmer, beton, keramiek & glas

Wat je moet weten over het onderhoud van marmer, beton, keramiek & glas

Jouw meubel is met zorg ontworpen en geproduceerd. Dat verdient natuurlijk zorgvuldig onderhoud. We hebben de onderhoudsadviezen en bijpassende onderhoudsproducten op een rijtje gezet. Dit in overleg met onze leveranciers en toonaangevende producenten van onderhoudsmiddelen. Zo blijven jouw marmeren, betonnen, keramieken & glazen meubels een leven lang mooi.

Onderhoudsadvies marmer, beton, keramiek & glas

Marmer onderhoud

Voor dagelijks onderhoud kun je een marmeren blad afnemen met een vochtige doek. Gebruik daarnaast regelmatig / wekelijks een onderhoudsproduct dat geschikt is voor natuursteen. In geen geval mag dat zuurhoudend zijn. Vlekken op het marmeren blad gelijk grondig verwijderen.

Onderhoudsadvies marmer, beton, keramiek & glas

Beton onderhoud

Het meubel is een samenstelling van MDF met dekkende coating van kunsthars gebonden met betonmortel. De toplaag is makkelijk te reinigen met lichte reinigingsmiddelen en een zachte doek. Gebruik onderzetters om krassen en kringen te voorkomen en neem vervuiling direct af om intrekking in het meubel te voorkomen. Vetvlekken blijven echter lastig om te verwijderen, probeer dit daarom te voorkomen. Als onderhoudsmiddel adviseren wij jou: Stone Protector.

Onderhoud van Keramiek meubels

Veel keramieksoorten zijn bestendig tegen zeer hoge en lage temperaturen en beschikken over een hoge stoot-, slag- en krasvastheid. Daarnaast is keramiek zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Keramiek is een 100 procent natuurlijk product. Dit betekent dat een keramiekblad hier en daar kleurverschillen, pigmentvlekken, oneffenheden, puntjes op het blad of (afhankelijk van de lichtinval) strepen kan bevatten. Tafelbladen van keramiek kunnen en mogen product- en materiaal specifieke eigenschappen bevatten.

Let op: een keramiekblad kan breken door haar eigen gewicht wanneer deze niet goed opgetild wordt. Til het blad altijd op bij het frame, zorg voor voldoende ondersteuning en til het blad nooit alleen bij de hoeken op. De lange zijde mag nooit doorhangen bij het tillen.

Voor dagelijks onderhoud kun je jouw keramiekblad schoonmaken met een vochtige doek of met water en zeep. Voor meer informatie, eigenschappen en onderhoud van overige natuurstenen meubelen kun je contact opnemen met jouw adviseur.

Onderhoudstips voor meubels van Glas

Bij het gebruik van glazen tafels moeten een aantal basisregels niet uit het oog verloren worden. Glazen tafels kunnen hetzelfde belast worden als tafels welke uit andere materialen zijn geproduceerd. Doch meer nog als andere tafels kan en mag een glazen tafel nooit als zitmeubel of trap c.q. opstap gebruikt worden. Ook is het geen speeltafel voor kinderen. Vermijd extreme temperaturen bij de voorwerpen die op een glazen tafelblad geplaatst worden. Kopjes met hete thee etc. kunnen, net als glazen met ijskoude dranken, tot spontane glasbreuk leiden. Bij porseleinen aardewerken en andere krassende voorwerpen, moeten steeds afdoende onderzetters gebruikt worden. Dit soort producten (kopjes, asbakken, glazen etc.) moeten worden opgetild en mogen niet verschoven worden, omdat dit anders onherroepelijk leidt tot het ontstaan van krassen. Daarnaast is het verplaatsen of optillen van de glazen tafels voor eigen risico.