Skip to content

Een beter buiten begint binnen

Kwaliteit, transparantie en bewustzijn voor mens en milieu. Deze waarden staan centraal in het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Eijerkamp.

Eijerkamp duurzaamheid

Zowel aan de externe- en interne kant van ons bedrijf. Als familiebedrijf van de 4e generatie zijn we een betrouwbare partner en zetten we ons waar mogelijk extra in voor mens & milieu.

Elke dag opnieuw zetten we stappen naar een duurzamere woonwereld, voor de huidige en volgende generaties. Wat we vandaag doen, gaan we morgen weer iets beter doen. We streven naar een minimale ecologische voetafdruk en naar het voeren van zoveel mogelijk duurzame collecties. Je herkent de duurzamere keuzes in onze collecties aan het groene duurzaamheidslabel in onze woonwinkels.

Vanuit historie zit duurzaamheid verweven in Eijerkamp. We houden vast aan de visie van Evert-Jan Eijerkamp sr, in 1928: We maken uitsluitend bewuste keuzes, en kiezen voor datgene wat een positieve impact heeft op onze maatschappelijke- en sociale context.

1. Onze mensen

We stimuleren onze medewerkers om een duurzame groei- en ontwikkeling te realiseren. Middels coaching, opleiding en training vanuit hun intrinsieke ambities. Om onze mensen fit en gezond te houden bieden wij fysiotherapie voor collega’s met lichamelijk belastende functies. Daarnaast motiveren wij iedereen om bewuste keuzes te maken. Bijvoorbeeld door collega’s te stimuleren om een hybride- of elektrische auto te rijden.

Onze mensen
 • Medewerkers Eijerkamp
  Nicole
  Interieuradviseur
 • Medewerkers Eijerkamp
  Milco
  Verkoopadviseur
 • Medewerkers Eijerkamp
  Ingrid
  Verkoopadviseur
 • Medewerkers Eijerkamp
  Rikke
  Graphic Designer
 • Medewerkers Eijerkamp
  Bert-Jan
  Manager Logistiek
 • Medewerkers Eijerkamp
  Marieke
  Interieuradviseur

2. Collectie

Een minimale ecologische voetafdruk realiseren begint bij een duurzame collectie. Het aandeel van duurzamere keuzes in onze collectie wordt continu vergroot. Dit zijn items die in Nederland geproduceerd zijn, duurzame stoffen bevatten en een ecologisch productieproces bevat. Al onze leveranciers stimuleren wij om steeds duurzamere keuzes te maken.

3. Winkels

Duurzaamheid gaat steeds meer over levensduur. Daarom bieden wij 7 jaar garantie aan met onze All-in House service. Meubels die onze klanten van de hand willen doen, kunnen deze een tweede leven geven middels onze samenwerking met Whoppah. In onze winkels reduceren wij onze uitstoot op mens en milieu op dagelijkse basis. Van LED verlichting tot papieren draagtassen.

Onze merken met oog voor duurzaamheid
Bekijk alle 150 merken

 • Auping bij Eijerkamp
 • Design on Stock bij Eijerkamp
 • Leolux bij Eijerkamp
 • bert plantagie bij Eijerkamp
 • HAY bij Eijerkamp
 • Muuto bij Eijerkamp
 • Ferm Living bij Eijerkamp
 • Normann Copenhagen bij Eijerkamp
 • Good & Mojo bij Eijerkamp
 • Zuiver bij Eijerkamp

4. Logistiek

Met eigen medewerkers en vrachtwagens leveren wij meubels bij onze klanten. Routes worden gepland vanuit een duurzame visie, waarbij de uitstoot tot een minimum gebracht wordt. We houden de ontwikkelingen om het wagenpark te vervangen met elektrische- of waterstof voertuigen nauwlettend in de gaten. Onze promotie bus is reeds vervangen voor een elektrische Volkswagen ID Buzz. Bij leveringen aan huis nemen wij alle verpakkingsmaterialen mee retour voor recycling.

5. Horeca

Onze klanten zijn van harte welkom om te ontbijten, lunchen of dineren in onze restaurants. Hier bereiden onze koks dagelijks verse maaltijden. Deze ingrediënten worden geleverd door lokale leveranciers, om de keten zo duurzaam mogelijk te maken. Daarnaast serveren we steeds meer biologische producten. In onze woonwinkels bieden we 100% duurzame Peeze koffie en thee aan onze klanten.

Duurzamere keuzes voor jouw interieur

Item 1 of 34

Onze woonwinkels In Zutphen & Veenendaal

Je bent harte welkom in onze Eijerkamp woonwinkels in Zutphen & Veenendaal! We hebben met liefde de mooiste woon-, slaap- en designcollecties samengesteld met klassiekers en de nieuwste ontwerpen in verrassende materialen en kleuren!