Skip to content

Ronde eettafels In elke woonstijl & ieder budget

Ontdek alle ronde eettafels in onze winkels & online. Met interieuradvies van onze experts.

Ronde eettafels Eijerkamp
Filteren Filter & Sorteer
 • Snel leverbaar 0
 • merk 0
  • Toon alle opties
   Toon minder opties
 • kleur 0
  • Toon alle opties
   Toon minder opties
 • materiaal 0
  • Toon alle opties
   Toon minder opties
 • vorm 1
 • woonstijl 0
 • prijs 0
 • type 0
 • acties 0
 • formaat 0
Meer filters
Minder filters
Sorteren op: Sorteren op Aanbevolen

De ideale eettafel Voor jouw woonwensen

De eettafel is de plek voor eten, tafelen en werken. Kies je rond, rechthoekig of uitschuifbaar? Onze interieuradviseurs adviseren je graag!

maak afspraak

Snel in huis Ruim 75 voorraad tafels

Snel je nieuwe eettafel in huis? Ruim 75 eettafels zijn op voorraad in onze Eijerkamp woonwinkels in Zutphen & Veenendaal en online! In elke woonstijl & ieder budget.

shop nu
Voorraad eettafels Eijerkamp

Een ronde eetkamertafel

Een ronde eettafel is al lang een graag gezien meubel in vele interieurs. Niet zo gek ook, want een ronde tafel heeft vele voordelen. Door het relatief compacte formaat van een ronde tafel is deze veelzijdige allemansvriend in veel woonruimtes te plaatsen waardoor je, in een kleine en grote eethoek, urenlang comfortabel kunt tafelen met familie en vrienden!

Houten ronde eettafel in verschillende woonstijlen

Net als bij de keuze voor de rest van je meubels, zijn er ook bij ronde eettafels tal van mogelijkheden in materialen, kleuren en woonstijlen. De uitstraling van je ronde eettafel bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in deze ruimte van het huis. Let er bij de keuze van je ronde eettafel dus op dat deze past bij jouw favoriete woonstijl. Ben je gek op een industriële sfeer in huis? Dan past een houten ronde eettafel met een metalen onderstel en robuust blad of een ronde betonnen eettafel perfect in jouw eethoek! Kies je voor een ranke ronde houten eettafel met een licht tafelblad of voor een witte ronde eettafel in hout dan geef je de eethoek een Scandinavische basis. Wat je woonstijl ook is: er is altijd een ronde eettafel die past bij jouw wensen.

De juiste maat ronde eetkamertafel voor jouw eethoek

De afmetingen van je ronde eettafel zijn afhankelijk van het formaat van de eethoek en van het aantal gewenste zitplaatsen. Een ronde eettafel van 140 centimeter biedt voldoende zitplaatsen aan zes personen en neemt zo dus veel minder ruimte in beslag dan een rechthoekige eettafel voor zes personen. Houd er bij de keuze van je ronde eettafel wel rekening mee dat je voldoende ruimte over houdt rondom de tafel om de stoelen nog naar achter te kunnen schuiven. Wanneer de ruimte tussen de tafel en de muur beperkt is, is een ronde eettafel met een centrale voet een goede woonoplossing: aan zo’n ronde tafel kun je, ook in een kleinere ruimte, gemakkelijk op en van je stoel stappen.

Meer tips voor het inrichten van de eetkamer

Wist je dat… wanneer je op zoek bent naar een ronde eettafel voor zes personen is een tafel met een diameter van 140 centimeter groot genoeg. Iedere 10 centimeter groter biedt plaats aan een persoon meer of minder. Een ronde tafel van 120 centimeter is dus geschikt voor ongeveer drie tot vier personen en een ronde eettafel van 150 centimeter voor ongeveer zeven mensen.

Verrassend veelzijdig: een uitschuifbare ronde eettafel

Is je eethoek compact, maar tafel je het liefst ieder weekend met familie of vrienden? Dan biedt een uitschuifbare ronde eettafel uitkomst voor jouw eethoek. Een ronde tafel die uitschuifbaar is, is klein en compact wanneer deze is ingeschoven, maar verander je moeiteloos in een royale, ovalen eettafel om zo comfortabel met een groep vrienden of familie te tafelen. Combineer je uitschuifbare ronde eettafel met een set praktische krukjes om optimaal gebruik te maken van de ruimte.

Eetkamerstoelen aan een ronde eettafel

Welke eetkamerstoelen het best passen aan je ronde eettafel, is van verschillende factoren afhankelijk. Onder andere van de afmeting van je eethoek en van de plaats van het onderstel onder het ronde tafelblad. In een compacte eethoek met een ronde eettafel is het aan te raden om te kiezen voor ranke eetkamerstoelen zonder armleuning. Een eetkamerstoel zonder armleuning maakt het makkelijker om in een kleine ruimte in en uit de stoel te stappen. Staat je ronde eetkamertafel vrij in de ruimte en heb je veel beweegruimte? Dan kun je goed kiezen voor eetkamerstoelen met armleuning. Natuurlijk kun je eetkamerstoelen met en zonder armleuning ook goed mixen aan je ronde eettafel: zo ontstaat een persoonlijke mix tussen stijlen, comforttypes en modellen.

Woontip: wil je de ruimte in een compacte eethoek optimaal benutten? Kies dan voor een ronde eettafel in combinatie met een comfortabele eetkamerbank. Deze nemen allebei relatief weinig ruimte in, maar bieden tegelijkertijd ook veel zitplaatsen en ruimte om te tafelen.

Ronde eettafel kopen?

In onze woonwinkels in Zutphen & Veenendaal en online vind je ronde eettafels in diverse materialen, kleuren en diameters: van houten ronde eettafel tot ronde tafel met Fenix blad. Onze adviseurs staan zeven dagen per week voor je klaar om je te voorzien van deskundig advies over je nieuwe ronde eetkamertafel. Zo vind je een ronde eettafel die precies past bij jouw woonwensen en interieur!

Lees meer