Skip to content

Landelijk Interieur

Het landelijke interieur kenmerkt zich door een combinatie van aardse tinten met een stoere touch. Denk aan grof hout, linnen en wol. Op deze manier halen we de landerijen naar binnen!

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Landelijk interieur

Natuur als inspiratiebron Palet van warme aardetinten

Geïnspireerd door sfeervolle boshuizen middenin de natuur draait het landelijk interieur om warmte, gezelligheid en alle ruimte om samen te komen. Warme aardetinten en naturellen combineren we in het landelijke interieur met robuust metaal, verweerde houtsoorten en accenten in rustiek rotan. Stoere stoffen als linnen, jute en wol verzachten deze materialen. Een flinke toef groen mag natuurlijk niet ontbreken, als een knipoog naar de bossen en landerijen. Geen woonstijl die zo dichtbij de natuur staat als die van het landelijke interieur.

Landelijk wonen Het beste van robuust & luchtig

In een landelijk interieur waarin het draait om samenkomen zijn grote meubels in natuurlijke materialen de basis. Een royale hoekbank is vaak het middelpunt van de woonkamer en bij uitstek de plek om ’s avonds heerlijk te ontspannen met een boek bij de open haard. In de keuken van het landelijke interieur komt een stevige robuuste eettafel goed tot zijn recht. Combineer deze het liefst met een aantal ranke, elegante eetkamerstoelen. Door lucht te creëren komen alle woonitems het best tot zijn recht.

Natuurlijke statements in een landelijk interieur

Grillige vormen, zichtbare noesten en nonchalante stofferingen: onregelmatigheden uit moeder natuur zien we volop terug in het landelijke interieur! Ze passen perfect bij deze ruwe woonstijl en zetten het landelijke karakter kracht bij.

Landelijk interieur

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak
Kleurenpalet
 • Flexa Factory Green
  Flexa
  Factory Green
 • Flexa Spiced Honey
  Flexa
  Spiced Honey
 • Histor Landelijk Effect
  Histor
  Landelijk effect
 • Flexa Puur Hardsteen
  Flexa
  Puur Hardsteen
 • Flexa Cheeky Chestnut
  Flexa
  Cheeky Chestnut

Bijzondere verlichting Sfeer met natuurlijke materialen

Om de landelijke woonstijl tot in de puntjes door te voeren is bijpassende verlichting een must. Zo is het in de woonkamer van het landelijke interieur ook ’s avonds en op donkere dagen goed toeven. Door te kiezen voor hanglampen en vloerlampen in natuurlijke materialen, vaak zelfs duurzaam verkrijgbaar, geef je de woonruimte ‘s avonds een warme sfeer. En win-win: overdag matchen de natuurlijke materialen perfect bij de rest van het landelijke interieur.

Opgeruimd staat netjes Multifunctionele thuiswerkplek & kastruimte

Met een paar ultra hoge buffetkasten heb je lekker veel ruimte om mooie items op te bergen: van servies tot opbergmanden vol spullen en dierbare accessoires. Werk je thuis in je landelijke woonkamer? Creëer je eigen (t)huiswerkplek met een stijlvol bureau met handige opbergvakken en laatjes met leren greepjes voor paperassen, pennen en schriften. Zo houd je huis én hoofd opgeruimd tijdens het werken; wel zo fijn!