Skip to content

Latex matrassen van alle bekende slaapmerken

Ervaar alle latex matrassen in onze winkels. Met slaapadvies van onze slaapexperts.

Latex Matrassen
Filteren Filter & Sorteer
 • merk 0
 • materiaal 1
 • comfort 0
 • woonstijl 0
 • prijs 0
 • acties 0
 • maat 0
  • Toon alle opties
   Toon minder opties
Meer filters
Minder filters
Sorteren op: Sorteren op Aanbevolen

Wat is een latex matras?

Een latex matras is een type matras gemaakt van natuurlijk of synthetisch latexschuim. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar comfort en ondersteuning tijdens het slapen. Latex matrassen hebben unieke eigenschappen die ze onderscheiden van andere matrassoorten. Latex, een materiaal dat afkomstig is van rubberbomen, wordt gebruikt om het matras te vervaardigen. Natuurlatex wordt verkregen door het sap van rubberbomen te oogsten en te verwerken. Synthetische latex wordt daarentegen geproduceerd door chemische processen. Beide typen latex kunnen worden gebruikt bij de fabricage van latex matrassen.

De voordelen van latex matrassen

Wat maakt een latex matras zo bijzonder? Latex heeft van nature een veerkrachtige structuur, waardoor het matras zich aanpast aan de contouren van je lichaam. Dit zorgt voor een uitstekende drukverdeling en ondersteuning, ongeacht je slaaphouding. Een ander voordeel van latex matrassen is hun duurzaamheid. Latexschuim is van nature veerkrachtig en behoudt zijn vorm gedurende langere tijd, waardoor het matras langer meegaat dan andere matrassen. Daarnaast zijn latex matrassen vaak hypoallergeen en bestand tegen stofmijt, schimmels en bacteriën, wat ze geschikt maakt voor mensen met allergieën. Latex matrassen hebben van nature een gesloten celstructuur, wat kan leiden tot het vasthouden van warmte. Om dit tegen te gaan, worden de meeste latex matrassen echter voorzien van perforaties. Deze perforaties zorgen voor een betere luchtcirculatie en vochtafvoer in het matras. Hierdoor blijft het slaapoppervlak koeler en droger gedurende de nacht. Kortom, een latex matras biedt tal van voordelen!

Latex matras kopen

Wanneer je een latex matras wilt kopen, zijn er verschillende factoren om in overweging te nemen. Een belangrijke keuze is het type latex dat je verkiest: natuurlatex of synthetische latex. Natuurlatex is over het algemeen duurder, maar staat bekend als milieuvriendelijker vanwege het gebruik van natuurlijke materialen. Synthetische latex is vaak betaalbaarder en biedt vergelijkbare eigenschappen.

Bij het maken van een weloverwogen keuze kan persoonlijk slaapadvies van onschatbare waarde zijn. Daarom nodigen we je graag uit om onze Eijerkamp winkels in Zutphen en Veenendaal te bezoeken. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het vinden van het perfecte latex matras dat past bij jouw specifieke slaapbehoeften. Bovendien bieden we je graag een kopje koffie aan tijdens je bezoek, zodat je in alle comfort kunt ontdekken welk latex matras het beste bij jou past. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te helpen bij het vinden van jouw ideale latex matras! Bij Eijerkamp kun je niet alleen latex matrassen, maar ook een breed scala aan andere matrassen uitproberen, zoals traagschuim, pocketvering, koudschuim en meer!

Lees meer