Skip to content

Modern Interieur

Hoogwaardige materialen, ingetogen kleurenpaletten en meubels met een duidelijke functie komen samen in een modern interieur. Door de toevoeging van een stevige accentkleur, grafisch lijnenspel of bijzondere stoffen komt deze strakke woonstijl tot leven.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Modern interieur
Modern interieur eetkamer

Kubisme als inspiratie voor woonstijl modern

Het kubisme vormt een grote inspiratiebron voor het moderne interieur zoals we deze vandaag de dag kennen. Deze kunststroming uit het begin van de twintigste eeuw wordt gekenmerkt door het gebruik van strakke lijnen, geometrische vlakken en verzadigde kleurtinten. Drie belangrijke ingrediënten die we terugzien in schilderijen en kunstobjecten uit die tijd en ook in het moderne interieur van nu.

Modern interieur kasten

Strakke meubels met een duidelijke functie

In een interieur waarin kubisme een belangrijk rol speelt, zien we veel strak vormgegeven meubels. Een elementenbank, een geometrisch ontworpen fauteuil of wandkast met kubistische modules passen goed in de moderne woonstijl. Combineer strakke meubels met een ronde elementen om het geheel te verzachten en rechte lijnen te doorbreken.

Heldere kleuren in een rustige basis

Het kleurenpalet in een modern interieur is over het algemeen rustig en sober en verrijkt met enkele sprekende accenten. Durf groots te denken: een cognacleren bank of kobaltblauwe fauteuil is voldoende om een gedurfd statement te maken en het moderne interieur te laten spreken

moderne woonstijl woonkamer

Hoogwaardige materialen in een modern interieur

Zacht leer, rijke wollen stoffen en natuurlijke materialen: een modern interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van hoogwaardige materialen, veelal duurzaam en natuurlijk. Door diverse materialen en structuren met elkaar te combineren ontstaat een speelse mix en komen de meubels in woonstijl modern tot leven!

Interieuradvies

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Woontip voor je moderne interieur

Een rond vloerkleed voor een kubistische bank of een ronde salontafel maakt je zithoek toegankelijker. Door vormentalen met elkaar te combineren ontstaat een speelse dynamiek in het interieur.

Een modern interieur bij jou thuis? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels voor een modern interieur bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp