Skip to content

Industriële slaapkamer

De interieurstijl Industrieel kenmerkt zich door het gebruik van ruwe en stoere materialen, zoals leer, hout, beton, steen en staal. 

industriële slaapkamer Eijerkamp

In 4 stappen naar een industriële slaapkamer

Heerlijk wegdromen in je favoriete slaapkamer, want ook deze ruimte verdient een fijne inrichting die past bij je persoonlijke woonstijl! Hou je van een stoere en industriële stijl?Wij laten je graag zien hoe je in vier stappen een industriële slaapkamer creëert.

industriële slaapkamer Eijerkamp

1. van steen hét geheim van een industriële kamer

De (fake) bakstenen muur! Mocht je al zo’n muur in huis hebben, dan ben je een echte geluksvogel! Zo niet? Creëer een bakstenen muur door een extra stuclaag op de muur aan te brengen en hier vormen in terug te laten brengen. Daarnaast zijn er tegenwoordig diverse behangprints van bakstenen, waarmee je op een eenvoudige wijze extra karakter geeft aan je industriële slaapkamer. 

industriële slaapkamer Eijerkamp

2. Wakker worden in New York

Het bed is het grootste en meest aanwezige meubel in de slaapkamer. Om van het bed een vrolijke blikvanger te maken, kies je dit voorjaar voor kleurrijk beddengoed. Met een nieuw dekbedovertrek krijgt de slaapkamer in een handomdraai een andere sfeer. Waar in de winter donkere kleuren prettig zijn, vraagt het voorjaar juist om frisse tinten. In de nieuwste collecties van onder andere Vandyck, Auping, Essenza en Beddinghouse zien we volop bloemenpatronen, grafische prints en botanische dessins in vrolijke kleuren!

3. Licht uit nachtlampje aan!

Verlichting kan natuurlijk niet ontbreken in de slaapkamer en maakt de industriële sfeer compleet. Van betonnen hanglampen tot metalen vloerlampen geïnspireerd op lampen uit oude fabrieken. Met een kooldraad lamp creëer je sfeervol, warm licht in de ruimte en is perfect als lamp op je nachtkastje!

industriële slaapkamer Eijerkamp

4. De juiste balans

Houd er rekening mee dat je de slaapkamer niet té industrieel maakt en zoek de balans op met materialen die zorgen voor sfeer. Stijl de ruimte af met accessoires in goud of koper, voeg planten toe en kies ook voor warme materialen als hout en wol. In de slaapkamer dien je ten slotte tot rust te komen! 

Woontip van onze interieuradviseur

Heb je een ruime slaapkamer? Plaats het bed eens in het midden van de kamer!

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Meer inspiratie voor de slaapkamer?

Ontdek in ons Slaap Experience Center in Zutphen alle bedden, boxsprings, kasten, verlichting, bijzetters, dekbedden en dekbedovertrekken voor een industriële slaapkamer en krijg tips om goed te kunnen slapen!

Winkels & openingstijden
Slaap Experience Center Eijerkamp Zutphen