• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering

Scandinavisch

Woonstijl Scandinavisch

Woonstijl Scandinavisch wordt gekenmerkt door een frisse en eigentijdse uitstraling. Met zachte kleurtinten, blond hout en ranke designmeubels leg je een goede basis om deze lichte woonstijl tot in de puntjes door te voeren in jouw interieur.

woonstijl scandinavisch beeld

De natuur als inspiratie voor woonstijl Scandinavisch

De Scandinavische woonstijl is overgewaaid uit Noord-Europa en volledig geïnspireerd op de natuur in deze regio: het beperkt aantal zonuren, de lange koude winters, diepblauwe meren en de vele ongerepte bossen zijn de grootste inspiratiebron voor deze lichte woonstijl. En dat is niet voor niets: een Scandinavisch interieur is functioneel, simplistisch en bovenal gericht op het creëren van een zo prettig mogelijke leefomgeving met veel licht en natuurlijke materialen om de koude, donkere Scandinavische winters te trotseren.

woonstijl scandinavisch beeld

Grote meubels met een luchtig karakter

In een regio met weinig zonuren en veel koude dagen zijn, wordt veel binnen geleefd. Ruimte om samen te zijn is daarom belangrijk in een Scandinavisch interieur. Met een royale elementenbank en een extra lange eettafel creëer je veel zitruimte om avonden of weekenden door te brengen met familie en vrienden. Passend bij de Scandinavisch woonstijl kies je het liefst voor grote meubels met een open karakter: een eettafel met een minimalistisch onderstel, simplistische eetkamerstoelen en een bank op ranke poten houden het interieur ruimtelijk en luchtig en passen perfect in de Scandinavische woonstijl.

Woontip: om de verbinding met de natuur zoveel mogelijk te behouden kiezen Scandinaviërs vaak voor lage meubels. Zo blijven de zichtlijnen in het interieur bewaard en kun je gemakkelijk naar buiten kijken, naar het groen. Heb je geen tuin of woon je in een woonwijk? Haal de natuur dan naar binnen met een aantal grote planten.

woonstijl scandinavisch beeld

Natuurlijke materialen in de Scandinavische woonstijl

Natuurlijke materialen en lichte houtsoorten zijn kenmerkend in de Scandinavische woonstijl. Met eikenhout, een aaibare schapenvacht en grof gebreide stoffen creëer je warmte en sfeer in deze lichte woonstijl. Daarnaast versterken ze ook nog eens het natuurlijke karakter van het Scandinavische interieur, dat zijn oorsprong vindt in de dicht beboste gebieden van bijvoorbeeld Denemarken en Zweden.

woonstijl scandinavisch beeld

Lichte kleuren en frisse pasteltinten

Met een beperkt aantal zonuren, is licht in het Scandinavische interieur belangrijk. Lichte kleurtinten voeren dan ook de boventoon: verschillende schakeringen van wit, zachte pasteltinten en vergrijsde groentinten combineren prachtig met natuurlijke materialen als hout en wol en creëren rust, licht en eenheid in de Scandinavische woonstijl. Liever een beetje pit in je interieur? Met een koele blauwtint of antraciet grijs als accentkleur maak je Scandinavische woonruimte net even stoerder!

Meer inspiratie voor een Scandinavisch interieur?

In de vtwonen Stijl Studio’s, exclusief bij Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal, inspireren we je met de nieuwste wooncollecties, kleuren, materialen en woontrends. Laat je inspireren en ontdek jouw woonstijl.

bekijk vtwonen Stijl Studio’s

De Scandinavische woonstijl bij jou thuis?

Wil jij de Scandinavische woonstijl doorvoeren in je eigen interieur? Ons team van 15 interieuradviseurs staat elke dag voor je klaar in onze woonwinkels in Zutphen & Veenendaal om al jouw woonvragen te beantwoorden. Van een nieuw meubel tot compleet interieur met verrassende kleur- en materiaalcombinaties in elke woonstijl en voor ieder budget.

maak afspraak interieuradvies