• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering

Industriële slaapkamer

Heerlijk wegdromen in je favoriete slaapkamer, want ook deze ruimte verdient een fijne inrichting die past bij je persoonlijke woonstijl! Hou je van een stoere en industriële stijl? Wij laten je graag zien hoe je in vier stappen een industriële slaapkamer creëert.

De interieurstijl Industrieel kenmerkt zich door het gebruik van ruwe en stoere materialen, zoals leer, hout, beton, steen en staal. 

industriele slaapkamer creëren

1. Van steen

Hét geheim van een industriële kamer: de (fake) bakstenen muur! Mocht je al zo’n muur in huis hebben, dan ben je een echte geluksvogel! Zo niet? Creëer een bakstenen muur door een extra stuclaag op de muur aan te brengen en hier vormen in terug te laten brengen. Daarnaast zijn er tegenwoordig diverse behangprints van bakstenen, waarmee je op een eenvoudige wijze extra karakter geeft aan je industriële slaapkamer. 

industriële slaapkamer bakstenen muur

2. Wakker worden in New York

Stalen deuren of ramen van de vloer tot aan het plafond creëren het complete loft gevoel. Door dit grote raamwerk lijkt het net alsof je midden in een grote stad wakker wordt! Stijl de slaapkamer af met een leren bank of een leren design fauteuil, ook handig om kleding en accessoires overheen te hangen.

Tip: Heb je een ruime slaapkamer? Plaats het bed eens in het midden van de kamer!

industriële slaapkamer loft

3. Licht uit

Verlichting kan natuurlijk niet ontbreken in de slaapkamer en maakt de industriële sfeer compleet. Van betonnen hanglampen tot metalen vloerlampen geïnspireerd op lampen uit oude fabrieken. Met een kooldraad lamp creëer je sfeervol, warm licht in de ruimte en is perfect als lamp op je nachtkastje! 

industriële slaapkamer verlichting

4. De juiste balans

Houd er rekening mee dat je de slaapkamer niet té industrieel maakt en zoek de balans op met materialen die zorgen voor sfeer. Stijl de ruimte af met accessoires in goud of koper, voeg planten toe en kies ook voor warme materialen als hout en wol. In de slaapkamer dien je ten slotte tot rust te komen! 

industriële slaapkamer accessoires

Wil je graag een industriële slaapkamer creëren, maar kom je er zelf niet helemaal uit? Maak een afspraak met onze interieuradviseurs voor een slaapkamer van je dromen!

Shop voor je industriële slaapkamer: