gratis verzending vanaf € 500

Woonstijl Industrieel

Ontdek woonstijl industrieel! Robuuste meubels, een palet van donkere kleurtinten en een mix van doorleefde materialen vormen de basis van dit stoere interieur.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
woonstijl Industrieel Eijerkamp
woonstijl Industrieel Eijerkamp eetkamer

Oude fabrieken als inspiratiebron voor woonstijl Industrieel

Met oude fabrieken en verlaten loodsen als grootste inspiratiebron is de industriële woonstijl bij uitstek geschikt voor spannende materiaalcombinaties. Ruw en onafgewerkt hout, zwart metaal en geschuurd leder voeren de boventoon in het industriële interieur. Combineer deze harde en koude materialen met woonitems in vergrijsde aaibare stoffen om het geheel te verzachten en warmte te creëren in de industriële woonstijl.

woonstijl Industrieel Eijerkamp fauteuils

Stoere meubels voor een loft gevoel

Een industriële woonkamer wordt doorgaans gekenmerkt door het gebruik van grote, robuuste meubels om het interieur zo open en ruimtelijk te houden. Plaats dus niet teveel meubels in de kamer, maar maak gebruik van een aantal grote, opvallende blikvangers: een royale elementenbank, een robuuste eettafel en een grote boekenkast vervullen alle woonfuncties die je nodig hebt.

Mag het in jouw industriële interieur wel wat luchtiger? Met verfijnde metalen meubels die zijn afgewerkt met een poedercoating, een lederen bank op een hoog onderstel of een wandkast met zwart houten deuren creëer je hetzelfde stoere loft gevoel zonder dat je gebruik maakt van enkel ruwe, doorleefde meubels en materialen.

Stoere & doorleefde materialen

Hout en metaal passen perfect in de industriële woonstijl. Deze twee materialen vormen een stoer contrast en vullen elkaar perfect aan: zwart metaal geeft het interieur in combinatie met robuuste of donkere houtsoorten een industrieel karakter. Om deze twee materialen te verzachten, sfeer te creëren én om die stoere industriële touch toe te voegen combineer je deze materialen het liefst met geschuurd leder en vergrijsde stoffen op bijvoorbeeld de bank, een fauteuil of de eetkamerstoelen.

Lees meer
woonstijl Industrieel Eijerkamp banken
woonstijl Industrieel Eijerkamp opbergmeubels
woonstijl Industrieel Eijerkamp eetkamer

Woontip van onze interieuradviseur

Niet alleen met ruwe, doorleefde materialen als oud hout en robuust metaal creëer je industriële sfeer in huis. Donkere visgraatpatronen, beton en gekleurd staal geven de woonruimte een net zo stoere uitstraling maar zijn net wat verfijnder dan de ‘traditionele’ industriële materialen.

Persoonlijk interieuradvies Eijerkamp

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

De industriële woonstijl bij jouw thuis? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels in de woonstijl Industrieel bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp

Meer inspiratie voor een industrieel interieur?