Skip to content

Klassiek Interieur

Elegante meubels, rijke materialen en diepe kleurpaletten ontmoeten elkaar in een klassiek interieur. Door spannende kleur- en materiaalcombinaties toe te passen in deze woonstijl ontstaat een klassiek geheel waarin ruimte is voor moderne meubels in combinatie met historische elementen.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Klassiek interieur
Klassiek interieur eetkamer

De oudheid als grootste inspiratiebron

Elementen uit de oudheid vormen de grootste inspiratiebron van het klassieke interieur. De klassieke woonstijl wordt, net als de pracht en praal in landhuizen van eeuwen geleden, gekenmerkt door zijn statige en elegante uitstraling. Luxe houtsoorten, rijke stoffen, donkere tinten en bijzondere kunstobjecten zijn onmisbaar in het klassieke interieur dat we vandaag de dag in een eigentijdse en moderne jas steken.

Klassieke fauteuils woonstijl

Royale meubels met een elegante uitstraling

In een klassiek interieur draait het om het grote gebaar. De meubels in deze woonstijl zijn groots en meeslepend en bieden voldoende ruimte om samen te komen met familie of vrienden. In de woonkamer van het klassieke interieur is een royale elementenbank de perfecte plek om te ontspannen en een comfortabele oorfauteuil de ideale stoel in een leeshoek. In de eethoek kies je het liefst voor een royale eettafel met comfortabele armfauteuils om van deze plek het middelpunt van het klassieke woonhuis te maken.

Klassieke woonstijl slaapkamer

Rijke materialen in een klassiek interieur

Rijke stoffen en hoogwaardige materialen komen samen in een klassiek interieur. Glanzende stoffen als velours en soepel leder worden gecombineerd met onder andere glas en marmer, warme houtsoorten, messing en hoogglans elementen. Door kille materialen als marmer en glas te combineren met bijvoorbeeld velours of hout ontstaat niet alleen een stevig contrast maar creëer je tevens warmte in het interieur.

Intense kleuren in een klassiek interieur

Het klassieke interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van donkere, intense kleuren. Waar voorheen veel gebruik werd gemaakt van donkere bruintinten, zien we in modern klassieke interieur niet alleen bruintinten maar ook veel donkere blauwtinten en zelfs zwart. Deze rijke kleuren geven de woonstijl klassiek een bijna koninklijke allure en vormen daarnaast een prachtig uitgangspunt voor een combinatie met zachte aardetinten als taupe, beige en zand.

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Een klassiek interieur bij jou thuis? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels voor een klassiek interieur bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp

Meer inspiratie voor een klassiek interieur?