gratis verzending vanaf € 500

Woonstijl Scandinavisch

Woonstijl Scandinavisch wordt gekenmerkt door een frisse en eigentijdse uitstraling. Met zachte kleurtinten, blond hout en ranke designmeubels leg je een goede basis om deze lichte woonstijl tot in de puntjes door te voeren in jouw interieur.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
woonstijl Scandinavisch Eijerkamp

De natuur als inspiratie voor woonstijl Scandinavisch

De Scandinavische woonstijl is overgewaaid uit Noord-Europa en volledig geïnspireerd op de natuur in deze regio: het beperkt aantal zonuren, de lange koude winters, diepblauwe meren en de vele ongerepte bossen zijn de grootste inspiratiebron voor deze lichte woonstijl. En dat is niet voor niets: een Scandinavisch interieur is functioneel, simplistisch en bovenal gericht op het creëren van een zo prettig mogelijke leefomgeving met veel licht en natuurlijke materialen om de koude, donkere Scandinavische winters te trotseren.

Grote meubels met een luchtig karakter

In een regio met weinig zonuren en veel koude dagen zijn, wordt veel binnen geleefd. Ruimte om samen te zijn is daarom belangrijk in een Scandinavisch interieur. Met een royale elementenbank en een extra lange eettafel creëer je veel zitruimte om avonden of weekenden door te brengen met familie en vrienden. Passend bij de Scandinavisch woonstijl kies je het liefst voor grote meubels met een open karakter: een eettafel met een minimalistisch onderstel, simplistische eetkamerstoelen en een bank op ranke poten houden het interieur ruimtelijk en luchtig en passen perfect in de Scandinavische woonstijl.

Lees meer

Natuurlijke materialen in de Scandinavische woonstijl

Natuurlijke materialen en lichte houtsoorten zijn kenmerkend in de Scandinavische woonstijl. Met eikenhout, een aaibare schapenvacht en grof gebreide stoffen creëer je warmte en sfeer in deze lichte woonstijl. Daarnaast versterken ze ook nog eens het natuurlijke karakter van het Scandinavische interieur, dat zijn oorsprong vindt in de dicht beboste gebieden van bijvoorbeeld Denemarken en Zweden.

Woontip van onze interieuradviseur

Om de verbinding met de natuur zoveel mogelijk te behouden kiezen Scandinaviërs vaak voor lage meubels. Zo blijven de zichtlijnen in het interieur bewaard en kun je gemakkelijk naar buiten kijken, naar het groen. Heb je geen tuin of woon je in een woonwijk? Haal de natuur dan naar binnen met een aantal grote planten.

Persoonlijk interieuradvies Eijerkamp

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Lichte kleuren & frisse pasteltinten

Met een beperkt aantal zonuren, is licht in het Scandinavische interieur belangrijk. Lichte kleurtinten voeren dan ook de boventoon: verschillende schakeringen van wit, zachte pasteltinten en vergrijsde groentinten combineren prachtig met natuurlijke materialen als hout en wol en creëren rust, licht en eenheid in de Scandinavische woonstijl. Liever een beetje pit in je interieur? Met een koele blauwtint of antraciet grijs als accentkleur maak je Scandinavische woonruimte net even stoerder!

Lees meer

De Scandinavische woonstijl bij jouw thuis? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels in de woonstijl Scandinavisch bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp

Meer inspiratie voor een Scandinavisch interieur?