Skip to content

De eettafel trends voor najaar 2020

Nu we dit najaar nog veel thuis zijn, is de eettafel een belangrijke plek in huis waar aan geleefd, gewerkt, gegeten, geborreld en gespeeld wordt. De eettafel heeft hierbij gedurende de dag flink wat te verduren, dus we begrijpen dat deze ook tegen een stootje moet kunnen. Met de nieuwste materialen en vormen voor de eettafel gaat dat dit najaar zeker kunnen!

Lotte Eijerkamp

Gezien tijdens de digitale vt wonen&design beurs

Lotte Eijerkamp, Collectie & Creatie bij Eijerkamp, laat je graag de nieuwste eettafel trends voor najaar 2020 zien via de vt wonen&design livestream en vertelt je graag alles over de nieuwste vormen en materialen voor de eettafel!

Livestream terugkijken? Klik hier!

Eettafel trends najaar 2020 Eijerkamp

Tafeltrend 1: Het Fenix tafelblad vingerafdruk proof en stofwerend

Het onderhoudsarme materiaal Fenix heeft een moderne strakke uitstraling, is onderhoudsvriendelijk en zien we dit najaar veel terug in uiteenlopende vormen en kleuren. Het uiterst innovatieve materiaal is ontwikkeld volgens de nieuwste nanotechnologie en heeft een verharde toplaag. Het oppervlak van dit tafelblad voelt heerlijk zacht aan en er blijven geen vingerafdrukken op achter. Ook is de toplaag antistatisch waardoor stof zich nauwelijks hecht aan de tafel. Kleine krassen in het Fenix tafelblad kunnen gemakkelijk worden weggepoetst met een bijgeleverde wonderspons. Zo blijft je tafel er als nieuw uit zien!

Eettafel trends najaar 2020

Tafeltrend 2: Het Dekton tafelblad Kras- en hittebestendig

Ben je op zoek naar een sterk en duurzaam materiaal voor je eettafel? Ga voor Dekton! Dit is een nieuwe materiaal vindt zijn oorsprong in de keukenwereld en is vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen. Dekton is kras- en hittebestendig en eenvoudig te reinigen met een vochtige schone doek. Dit maakt een Dekton eettafel zeer gebruiksvriendelijk in je interieur. Uiteraard is Dekton ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en afmetingen. Zo past een Dekton eettafel in elke woonstijl!

Eettafel trends najaar 2020 Eijerkamp

Tafeltrend 3: Een keramieken tafelblad met hoge stoot-, slag- en krasvastheid

Een ander materiaal dat we dit najaar veel terugzien in de eetkamer is keramiek. Een keramieken tafelblad heeft niet alleen een tijdloze uitstraling maar kent ook veel praktische eigenschappen. Zo is keramiek bestand tegen zeer hoge en lage temperaturen en heeft het een hoge stoot-, slag- en krasvastheid. Het materiaal is 100% natuurlijk maar ook zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Vlekken zijn in een handomdraai verdwenen en dat is natuurlijk ideaal, vooral met kinderen in huis! Tafelbladen van keramiek zijn te verkrijgen in vele kleurgradaties, prints en structuren en zijn kleurvast, ook als de tafel veel in de zon staat. Zo gaat een tafel met keramieken blad voor jaren mee!

Tafeltrend 4: tafels met ’n houten blad Een blijvende favoriet

Hout is sinds jaar en dag een favoriet als materiaal voor de eettafel. Een houten tafel geeft je de mogelijkheid om een stukje natuur in huis te halen en kan op allerlei verschillende manieren toegepast worden. Je kunt een houten tafelblad naar jouw persoonlijke wensen samenstellen wat betreft de vorm, afmetingen en afwerkingen. Ga je bijvoorbeeld voor zichtbare noesten of juist niet? En een matte laklaag of juist een olie? Naast deze mogelijkheden zijn er nog talloze andere opties om een houten tafelblad naar jouw smaak te maken!

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Alle eettafel trends bekijken? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek de complete collectie eettafels volgens de laatste woontrends bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design. In elke woonstijl & ieder budget.

winkel & openingstijden
Eijerkamp woonwinkels