Skip to content

3 stoffentrends van modestof naar interieurtextiel

In deze onzekere tijd verlangen we naar warmte en behaaglijkheid. Dit zien we terug in de stoffentrends van najaar 2020 en winter 2021. Aaibaar bouclé en teddy stoffen zie je in allerlei variaties en kleuren terug in meubels en accessoires. En ook heerlijk zachte velvet krijgt dit najaar een nieuwe dimensie! 

Lotte Eijerkamp
Stoffentrends najaar 2020 Eijerkamp

Gezien tijdens de digitale vt wonen&design beurs

Lotte Eijerkamp, Collectie & Creatie bij Eijerkamp, laat je graag de nieuwste stoffentrends zien in LOTS CITYSTORE bij Eijerkamp Zutphen, via de vt wonen&design beurs livestream.

Livestream terugkijken? Klik hier!

Stoffentrends najaar 2020 Eijerkamp

Stoffentrend 1 Bouclé stof

De Bouclé stof, ontworpen in de jaren ’30 en wereldwijd bekend van de klassieke blazers van mode icoon COCO Chanel, zorgt ook  dit najaar in het interieur voor behaaglijkheid! Bouclé komt uit het Frans en betekent lus of lusje en de naam zegt het al: de stof is volledig samengesteld uit verschillende soorten garen die met elkaar verweven worden tot een elegante en stijlvolle stof. Om de stof ook geschikt te maken voor meubels wordt er een iets andere weeftechniek gebruikt, waardoor de stof zich sneller herstelt van pletten en een veel grotere slijtweerstand heeft. Hoe fijn is dat!

Stoffentrends najaar 2020 Eijerkamp

Stoffentrend 2 Aaibare Teddy stof

Creëer dit najaar een hoog aaibaarheidsgehalte in je interieur met een heerlijk knuffelbare teddy stof. De zachte sheepskin stof komt uit Scandinavië en wordt oorspronkelijk gemaakt van wol, afkomstig van het schaap. De vezel van wol is zeer dun en heeft de vorm van een hol buisje waar lucht in zit. Door de schubjes aan de zijkant laat wol zich mooi vervormen. Wol is een sterk materiaal en laat zich goed reinigen. Ideaal dus om ook je meubels mee te bekleden!

Stoffentrend 3 3D (velvet)stof

Wat waren we de afgelopen jaren al in de ban van velvet. Dit najaar krijgt de zeer geliefde stof update en is 3D velours niet meer uit het interieur weg te denken; net zo aaibaar maar met een extra dimensie. En ook in gladdere stoffen zien we 3D effecten! Woonidee: geef een extra dimensie aan je interieur met een fauteuil in (velvet) 3D stof.  

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Alle bankentrends? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek de complete collectie meubels in de nieuwste stoffen en volgens de laatste woontrends bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design. In elke woonstijl & ieder budget.

winkel & openingstijden
Eijerkamp woonwinkels