Skip to content

5 tips voor een vrolijke voorjaars slaapkamer

Laat de lente maar binnen in je slaapkamer! Traditiegetrouw is dit de tijd van het jaar waarin we ons huis van een frisse make-over voorzien.

tips voorjaars slaapkamer Eijerkamp

Donkere kleuren maken plaats voor frisse voorjaarstinten en warm beddengoed verruilen we voor vrolijke dekbedovertrekken met kleurrijke prints in luchtige stoffen. Met deze 5 tips creëer je in een handomdraai een heerlijke voorjaars slaapkamer, om goed te slapen én geïnspireerd op de laatste woontrends!

tips voorjaars slaapkamer Eijerkamp

1. het 4-seizoenen dekbed

De lente is uitermate geschikt voor een 4-seizoenen dekbed! Sommige nachten zijn ijzig koud terwijl andere al heerlijk warm zijn: een 4-seizoenen dekbed biedt de uitkomst. Met dit dekbed is de temperatuur in bed eenvoudig te reguleren. Is het koud? Dan gebruik je het zomergedeelte en het herfstgedeelte van het 4-seizoenen dekbed tegelijkertijd. Wordt het wat warmer? Dan slaap je heerlijk onder slechts het herfstgedeelte van het dekbed.

tips voorjaars slaapkamer Eijerkamp

2. Kies voor kleur!

Het bed is het grootste en meest aanwezige meubel in de slaapkamer. Om van het bed een vrolijke blikvanger te maken, kies je dit voorjaar voor kleurrijk beddengoed. Met een nieuw dekbedovertrek krijgt de slaapkamer in een handomdraai een andere sfeer. Waar in de winter donkere kleuren prettig zijn, vraagt het voorjaar juist om frisse tinten. In de nieuwste collecties van onder andere Vandyck, Auping, Essenza en Beddinghouse zien we volop bloemenpatronen, grafische prints en botanische dessins in vrolijke kleuren!

tips voorjaars slaapkamer Eijerkamp

3. Multifunctionele bijzettafels naast het bed

Krukjes en bijzettafels zijn praktische woonitems die niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer een handige toevoeging zijn. Een bijzettafel of kruk is namelijk ook zeer geschikt als nachtkastje. Met een mooie wekker, een stapel boeken en een vaas met wat vrolijke voorjaarsbloemen wordt een kruk of bijzettafel een blikvanger naast het bed!

tips voorjaars slaapkamer Eijerkamp

4. Handige nachtlampjes

Natuurlijk mag goede verlichting naast het bed niet ontbreken. Van Scandinavische hanglampen tot stoere, industriële wandlampen: er zijn in elke woonstijl lampen te vinden om te gebruiken in de slaapkamer. Bij het uitzoeken van de juiste verlichting is het belangrijk om te bedenken waar de verlichting voor wordt gebruikt. Ben je op zoek naar sfeerverlichting voor in de slaapkamer of wil je ’s avonds in bed nog een boek kunnen lezen? Pas de lamp aan op jouw woonwensen. Hanglampen, tafellampen en wandlampen: vrijwel alle verlichting is geschikt om naast het bed te gebruiken! Tip: Gebruik naast het bed een lamp met dimmer, zo kun je ’s avonds nog heerlijk lezen in bed en is het licht ’s morgens bij het opstaan prettiger aan je ogen.

Woontip van onze interieuradviseur

Door de beide delen van het 4-seizoenen dekbed op te maken met een apart dekbedovertrek hoef je niet steeds te wisselen van samenstelling en kun je per nacht kijken of je liever onder het herfstdeel slaapt of toch liever onder beide. Extra fijn: met een dubbel opgemaakt bed krijgt de slaapkamer een luxe hotelsfeer!

slaapadvies Eijerkamp

Persoonlijk slaapadvies

Ervaar verschillende bedden & matrassen met advies van je persoonlijke slaapexpert. Met voordeel op bekende merken als Auping & Tempur!

meer info

5. Zo berg je je winterdekbed goed op

Wordt het in de lente echt te warm voor een dubbele opmaak, berg het wintergedeelte van je vierseizoenen dekbed dan met zorg op. Wanneer je dekbed in de winter in de kast ligt wil je voorkomen dat het dekbed zich vult met stof en andere ongewenste schimmels of huisstofmijten. Ruim je dekbed daarom het liefst op in een doos, ongebruikte koffer of vacuum opbergzak. Past je dekbed nergens in? Bewaar je winterdekbed dan op een droge plaats in huis in een katoenen dekbedovertrek: de hoes houdt stof buiten en ademt waardoor schimmels geen kans krijgen

Bed, Bad Linnen & MORE

Ontdek in ons Slaap Experience Center in Zutphen alle verlichting, bijzetters, dekbedden en dekbedovertrekken voor een vrolijke voorjaars slaapkamer en krijg tips om goed te kunnen slapen!

Winkels & openingstijden
Slaap Experience Center Eijerkamp Zutphen