• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering
Tips voor een voorjaars slaapkamer Tips voor een voorjaars slaapkamer

Tips voor een voorjaars slaapkamer

5 tips voor een vrolijke voorjaars slaapkamer

Laat de lente maar binnen in je slaapkamer! Traditiegetrouw is dit de tijd van het jaar waarin we ons huis van een frisse make-over voorzien. Donkere kleuren maken plaats voor frisse voorjaarstinten en warm beddengoed verruilen we voor vrolijke dekbedovertrekken met kleurrijke prints in luchtige stoffen. Met deze 5 tips creëer je in een handomdraai een heerlijke voorjaars slaapkamer, om goed te slapen én geïnspireerd op de laatste woontrends!

1. Het 4-seizoenendekbed
De lente is uitermate geschikt voor een 4-seizoenen dekbed! Sommige nachten zijn ijzig koud terwijl andere al heerlijk warm zijn: een 4-seizoenen dekbed biedt de uitkomst. Met dit dekbed is de temperatuur in bed eenvoudig te reguleren. Is het koud? Dan gebruik je het zomergedeelte en het herfstgedeelte van het 4-seizoenen dekbed tegelijkertijd. Wordt het wat warmer? Dan slaap je heerlijk onder slechts het herfstgedeelte van het dekbed.

Tip: Door de beide delen van het 4-seizoenen dekbed op te maken met een apart dekbedovertrek hoef je niet steeds te wisselen van samenstelling en kun je per nacht kijken of je liever onder het herfstdeel slaapt of toch liever onder beide. Extra fijn: met een dubbel opgemaakt bed krijgt de slaapkamer een luxe hotelsfeer!

5 tips voor een vrolijke voorjaars slaapkamer

Producten: Vandyck Dekbedovertrek Innocence Vandyck Dekbedovertrek Monkey

2. Kies voor kleur!
Het bed is het grootste en meest aanwezige meubel in de slaapkamer. Om van het bed een vrolijke blikvanger te maken, kies je dit voorjaar voor kleurrijk beddengoed. Met een nieuw
dekbedovertrek krijgt de slaapkamer in een handomdraai een andere sfeer. Waar in de winter donkere kleuren prettig zijn, vraagt het voorjaar juist om frisse tinten. In de nieuwste collecties van onder andere Vandyck, Auping, Essenza en Beddinghouse zien we volop bloemenpatronen, grafische prints en botanische dessins in vrolijke kleuren!

Vandyck > Essenza > Beddinghouse >

3. Multifunctionele bijzettafels naast het bed
Krukjes en bijzettafels zijn praktische woonitems die niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer een handige toevoeging zijn. Een bijzettafel of kruk is namelijk ook zeer geschikt als nachtkastje. Met een mooie wekker, een stapel boeken en een vaas met wat vrolijke voorjaarsbloemen wordt een kruk of bijzettafel een blikvanger naast het bed!

5 tips voor een vrolijke voorjaars slaapkamer

Product: Auping Dekbedovertrek Cirque

4. Handige nachtlampjes
Natuurlijk mag goede verlichting naast het bed niet ontbreken. Van Scandinavische hanglampen tot stoere, industriële wandlampen: er zijn in elke woonstijl lampen te vinden om te gebruiken in de slaapkamer. Bij het uitzoeken van de juiste verlichting is het belangrijk om te bedenken waar de verlichting voor wordt gebruikt. Ben je op zoek naar sfeerverlichting voor in de slaapkamer of wil je ’s avonds in bed nog een boek kunnen lezen? Pas de lamp aan op jouw woonwensen. Hanglampen, tafellampen en wandlampen: vrijwel alle verlichting is geschikt om naast het bed te gebruiken!

Tip: Gebruik naast het bed een lamp met dimmer, zo kun je ’s avonds nog heerlijk lezen in bed en is het licht ’s morgens bij het opstaan prettiger aan je ogen.

Wandlampen > Tafellampen > Hanglampen >

5. Zo berg je je winterdekbed goed op
Wordt het in de lente echt te warm voor een dubbele opmaak, berg het wintergedeelte van je vierseizoenen dekbed dan met zorg op. Wanneer je dekbed in de winter in de kast ligt wil je voorkomen dat het dekbed zich vult met stof en andere ongewenste schimmels of huisstofmijten. Ruim je dekbed daarom het liefst op in een doos, ongebruikte koffer of vacuum opbergzak. Past je dekbed nergens in? Bewaar je winterdekbed dan op een droge plaats in huis in een katoenen dekbedovertrek: de hoes houdt stof buiten en ademt waardoor schimmels geen kans krijgen!

Bed, bad, linnen & MORE
Ontdek in ons Slaap Experience Center in Zutphen alle verlichting, bijzetters, dekbedden en dekbedovertrekken voor een vrolijke voorjaars slaapkamer en krijg tips om goed te kunnen slapen!