gratis verzending vanaf € 500

Woonstijl Landelijk

Zachte naturel tinten, natuurlijke materialen en veel groen komen samen in woonstijl landelijk. Deze natuurlijke woonstijl straalt rust uit en komt tot leven door de toevoeging van hout, rotan accenten, aaibare stoffen en grote groene planten.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
woonstijl Landelijk Eijerkamp

De natuur als belangrijkste inspiratiebron

Geen woonstijl die zo dichtbij de natuur staat als de landelijke woonstijl. Geïnspireerd door sfeervolle vakantiehuizen middenin de bossen draait het landelijk interieur om warmte, rust, gezelligheid en alle ruimte om samen te komen.

Landelijk wonen met robuuste meubels

Een landelijk interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van grote meubels in natuurlijke materialen. Een royale hoekbank is vaak het middelpunt van de woonkamer en bij uitstek de plek om ’s avonds heerlijk te ontspannen met een boek bij de open haard. In de keuken van het landelijke interieur komt een robuuste eettafel goed tot zijn recht. Combineer deze het liefst met een aantal ranke, elegante eetkamerstoelen. Door lucht te creëren komen alle woonitems het best tot zijn recht.

Lees meer
Lees meer

Natuurlijke elementen en luchtige materialen

Zwierig linnen, verschillende houtsoorten, wol, diverse steensoorten, schapenvachten en rotan: deze natuurlijke materialen voeren de boventoon in de landelijke woonstijl. Door voor ruwe, onbewerkte varianten te kiezen geef je het landelijke interieur een rustieke uitstraling: een robuuste eettafel met grillige vormen en zichtbare noesten of een fauteuil met een nonchalante linnen stoffering geeft het landelijk interieur karakter.

Naturel tinten in woonstijl Landelijk

Met een ton-sur-ton palet van lichte natureltinten die dichtbij elkaar liggen creëer je een warme basis voor een landelijk interieur. Aardse tinten als taupe, lichtbruin en beige combineren prachtig met elkaar en laten zien dat je ook zonder toevoeging van uitgesproken kleuren sfeer kan creëren. Wil je enkele kleuraccenten toevoegen? Kies dan voor vergrijsde natuurlijke tinten als groen en blauw of voor enkele zachte pastellen om toch de rust in het interieur te bewaren. Een andere groene optie: kies voor planten!

Persoonlijk interieuradvies Eijerkamp

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

De landelijke woonstijl bij jouw thuis? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels in de woonstijl Landelijk bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp

Meer inspiratie voor een landelijk interieur?