Skip to content

Retro Interieur

Kom binnen in het woonhuis uit de jaren ‘70: ontdek het retro interieur. Vintage meubels, grafische en ronde vormen, gedurfde kleuren en uitgesproken materialen komen samen in deze kleurrijke woonstijl.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
retro interieur
retro interieur

Het interieur van de jaren '70 als inspiratiebron

Grafische elementen gecombineerd met ronde vormen en een vintage knipoog kenmerken het woonhuis uit de jaren ’70 en vormen de grootste inspiratiebron voor een retro interieur. Vandaag de dag worden moderne elementen in rijke materialen gecombineerd met vintage vondsten om zo een uniek en persoonlijk interieur te creëren.

retro interieur opbergmeubels

Elegante meubels met een vintage knipoog

Ranke meubels met een vintage knipoog, opvallende designitems en in het oog springende details: in een retro interieur is niets te gek. Door naar hartenlust te combineren met vormen, kleuren en materialen ontstaat een eclectisch geheel dat persoonlijkheid uitstraalt. Toch geldt ook voor de retro woonstijl: less is more. Met een goede balans tussen nieuwe, moderne meubels en retro designitems komt deze woonstijl het meest tot leven. Combineer een vintage look eettafel bijvoorbeeld met een aantal iconische designklassiekers of verrijk de zithoek met een grote elementenbank en vintage bijzettafels.

retro slaapkamer interieur

Rijke materialen in een retro interieur

Rijke materialen passen uitstekend bij de luxe uitstraling van het retro interieur. De warme donkere uitstraling van walnotenhout combineert prachtig met chique materialen als fluweel, ribstof, keramiek, marmer, webbing en vilt. Zoek de combinatie van materialen in de grote gebaren om zo de rust te bewaren: met een kleurrijke velvet zitbank, een webbing opbergkast of een salontafel van marmer maak je een gedurfd statement in de retro woonstijl.

Een gedurfd kleurenpalet in een Retro interieur

Wie denkt aan een retro interieur denkt eerst aan felle tinten als oranje en honinggeel. Deze klassieke vintage kleuren zagen we veel in het retro interieur van de jaren ’70, maar zijn vandaag de dag afgezwakt naar meer toegankelijke tinten. In de retro woonstijl anno nu voeren donkere kleuren de boventoon: diep blauw, flessengroen en donkerbruin combineren prachtig met zachte poedertinten én her en der een accent in honinggeel of terracotta.

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Een retro interieur bij jou thuis? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels uit een retro interieur bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp