Skip to content

Scandinavisch interieur

Donker notenhout, zacht teddy en vloeiende, organische vormen: maak kennis met het vernieuwde Scandinavische interieur!

De natuur als grootste inspiratiebron

De Scandinavische woonstijl is overgewaaid uit Noord-Europa en volledig geïnspireerd op het beperkt aantal zonuren, de lange koude winters, diepblauwe meren en de vele ongerepte bossen. En dat is niet voor niets: een Scandinavisch interieur is functioneel, simplistisch en bovenal gericht op het creëren van een zo prettig mogelijke leefomgeving. Zo zien we in een Scandinavisch interieur veel natuurlijke materialen als donker hout en warme, aaibare materialen zoals teddy en wol om de koude, donkere Scandinavische winters te trotseren. En in plaats van blond hout, wat langere tijd zeer kenmerkend was voor de Scandinavische stijl, zien we dit najaar veel donker hout terug in combinatie met een oase van serene beiges en mossige groentinten zoals de groene muur in deze woonkamer.

Scandinavisch interieur

Vloeiende Organische vormen

Niet helemaal rond, niet helemaal ovaal: geïnspireerd op de Scandinavische meren zijn de vloeiende, organische vormen van de asymmetrische eettafel in onderhoudsvrij warm beige Fenix. Deze vloeiende lijnen lopen door in de eetbank met zachte rondingen en het extra zitgedeelte met organisch gevormde salontafel, iconische fauteuil in warm notenhout (hallo designklassieker!), kiezelvormig vloerkleed en compacte Cocoon bank in mosgroene bouclé Hunter stof, exclusief bij Eijerkamp.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Marloes Peters
Creative Director
Eijerkamp
Smart Wood

Ontworpen in Italië, maar met een Scandinavische twist zijn fauteuil K/Wood en wandkast Adam uit de Smart WOOD collectie van Kartell van designer Philippe Starck. Geproduceerd met respect voor de natuur wordt de collectie vervaardigd uit de flinterdun (rest)hout – zo zacht als zijde - en geperst tot minimalistische kuipstoelen en fauteuils in diverse naturel houtkleuren.

Scandinavisch interieur
Scandinavisch interieur
Scandinavisch interieur
Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Ontdek alles voor een Scandinavisch interieur

Ontdek alle meubels voor een Scandinavisch interieur van alle bekende merken bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design!

winkels & openingstijden bekijk alle woonstijlen
Winkels Eijerkamp