Skip to content

Woontrend 2022 Soft Shapes & Organic Textures

Zachte rondingen, aaibare teddy's en organische texturen: met de woontrend van 2022 Soft Shapes & Organic Textures creëren we een omarmend thuis met invloeden uit de natuur en warme, grillige materiaalcombinaties!

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Woontrend Soft Shapes & organic textures 2022
woontrend 2022: Soft Shapes & Organic Textures

Organische meubels Met zachte rondingen

In veel Nederlandse interieurs zien we rechte lijnen en strakke vormen. Dan is het fijn om deze te doorbreken met vriendelijke meubels met zachte rondingen. Om te beginnen bij de bank: met een (hoek)bank met glooiende contouren haal je al snel een eyecatcher in huis. Zoals onze eigen bank Faith die bestaat uit losse elementen met bijna kiezelachtige vormen. In een hoekopstelling vormt Faith een bijzondere sculptuur in de woonruimte. Door organische rondingen van de bank vervolgens te herhalen in de vorm van de salontafel en het vloerkleed krijgt het hele interieur een intieme en uitnodigende uitstraling.

Maatje minder of meer? Compact en volumineus

Wist je dat een bank met zachte rondingen ook goed past in een compacte woonkamer? Door de organische vorm lijkt deze optisch minder ruimte in te nemen, hoe fijn is dat! Of kies geheel volgens deze interieurtrend voor een volumineus gevormde fauteuil met omarmend zitcomfort om lekker in weg te kruipen.

Tijd voor teddy: van aaibare sheepskin tot zachte bouclé

Pluche teddy, wollen velours, sheepskin stoffen en zachte bouclé geven de meubels uit de woontrend Soft Shapes & Organic Textures een nog hoger knuffelgehalte. Deze natuurlijke materialen met bijzonder diepte effect versterken de zachte rondingen en geven de meubels een bijna donzig karakter, alsof je naar de wolken kijkt. En als je gaat zitten word je omarmd door warmte en behaaglijkheid die we zeker in deze tijd wel kunnen gebruiken.

woontrend 2022: Soft Shapes & Organic Textures
woontrend 2022: Soft Shapes & Organic Textures

Trend alert De bootvorm (tafel)

De zachte rondingen zien we in 2022 ook terug in de eetkamer, waar de bootvorm zijn intrede doet. De bootvorm tafel tussen zit tussen een rechthoekige en ovalen eettafel in. Door de afgeronde hoeken biedt een bootvorm tafel lekker veel zitplekken, maar oogt minder pompeus. Zo kun je deze tafel ook goed in een compacter interieur kwijt. Én deze afgeronde vorm zet zich ook door in diverse opbergmeubels, waar de rechte plank wordt ingeruild voor een bootvorm variant.

woontrend 2022: Soft Shapes & Organic Textures

Donker hout, grillige objecten In de mix met wol & marmer

Om deze woontrend nog een dosis extra warmte te geven vervangen we blond hout in 2022 voor notenhout en andere donkere houtsoorten. In de mix met soms wat glans, organische klein meubels en accessoires van grillige materialen zoals keramiek, versteend hout en klei, marmeren objecten, wollen plaids, dikke vloerkleden en schapen meubels (sheepskin kan niet ontbreken in deze woontrend!) ontstaat er in dit knusse interieur een niet alledaagse mix van natuurlijke materialen die niet helemaal perfect hoeft te zijn!

woontrend 2022: Soft Shapes & Organic Textures

Persoonlijk interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak
woontrend 2022: Soft Shapes & Organic Textures
woontrend 2022: Soft Shapes & Organic Textures
woontrend 2022: Soft Shapes & Organic Textures
Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Marloes Peters
Creative Director
Eijerkamp
Zensationeel stijlicoon Met een beetje Japan én Scandinavië

De Iconische Uchiwa fauteuil van HAY met invloeden uit Japan en Scandinavië heeft een open, zachte vorm. Voor het ontwerp van de fauteuil liet designer Doshi Levien zich inspireren door een Uchiwa, de Japanse waaier. In zachte bouclé stof, met camel leer kuip (camel = het nieuwe cognac in 2022!) en houten onderstel smelten de trendkleuren én materialen uit de woontrend Soft Shapes & Organic Textures samen in deze zensationele design fauteuil!   

woontrend 2022: Soft Shapes & Organic Textures

Huidtinten, leer op de wand & Flexa kleur van 2021: Brave Ground

Zachte huidkleurige tinten, in combinatie met vergrijsd roze, vergrijsd geel en Flexa Brave Ground, de trendkleur van 2021 zien we ook volop terug in het woonhuis van 2022: soms heb je helemaal geen kleur in huis nodig. In de woontrend van 2022 Soft Shapes & Organic Textures ontstaat er balans door de sprekende organische vormen en verrassende mix van (aaibare) materialen samen te laten komen in een ton-sur-ton kleurenpalet met aardse tinten die ons verbinden met de natuur.

En wil je echt voor iets vernieuwends gaan? Kies dan voor leer op de wand. Dit zorgt niet alleen voor nog meer warmte, maar tegelijkertijd ook voor een betere akoestiek in huis.

Trend alert
 • Ohmann leather op de wand
  Ohmann leather
  leer op de wand
 • Flexa
  Flexa
  Solid Rock
 • Flexa
  Flexa
  E4.22.49
 • Flexa
  Flexa
  Brave Ground
 • Flexa
  Flexa
  Worthly Clay
 • Flexa
  Flexa
  Steady Pebble
 • Flexa
  Flexa
  G0.16.68