Skip to content

Woontrend 2022 Sustainable Statements

Krachtige kleuren en opvallende ontwerpen komen tot leven in een duurzame Dutch en Deense design collectie in de woontrend Sustainable Statements van 2022. Rechtstreeks vanaf de internationale design beurzen en live te zien bij Eijerkamp!

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
woontrend 2022: Sustainable Statements

De verduurzaming van het interieur

Verduurzaming wordt anno 2022 een nog groter thema in het interieur. Nationale en internationale designmerken zoals Leolux, Design on Stock, Montis, Label, Arco, Vitra, Auping en meer maken van ontwerp tot productie steeds meer eerlijke keuzes die beter zijn voor mens en milieu. Voorzien van diverse erkende duurzaamheidskenmerken weet jij ook als woonliefhebber hoe jouw nieuwe meubel gemaakt wordt en wat voor impact deze heeft op de wereld om ons heen!

woontrend 2022: Sustainable Statements

Live, love Leolux

Een interieurmerk dat duurzaamheid al jaar en dag een warm hart toedraagt is het Nederlandse Leolux. Het in Venlo gevestigde design merk ontwerpt en vervaardigd haar meubels met de zo kenmerkende Leolux signatuur door te kiezen voor schone en veilige materialen, een volledig Europese productie en lokaal leer en dringt hiermee de carbon footprint steeds verder terug. Deze winter introduceert Leolux twee nieuwe iconen, Anton en Pulla, beiden ontworpen door Studio Truly Truly. Twee echte sustainable statements met subliem zitcomfort voor in ieder design interieur!

woontrend 2022: Sustainable Statements

Een mooiere wereld HAY & Muuto

Van gerecyclede materialen tot op water gebaseerde lak en FSC gecertificeerd hout: De Deense merken Muuto en HAY maken de wereld een stukje mooier met typisch Scandinavische design meubels die er fijn uitzien en jarenlang meegaan. Zo introduceert Muuto deze winter de Around serie in twee nieuwe duurzame kleuren en herintroduceert HAY Revolt, een revolutionaire eetkamer stoel uit de jaren ’50, nu in een gerecyclede materialen combinatie. En in de trendkleuren van 2022 is de Revolt stoel met recht een sustainable statement!

woontrend 2022: Sustainable Statements
woontrend 2022: Sustainable Statements
woontrend 2022: Sustainable Statements

Forever Vitra

Ook Vitra zet haar beste beentje voor op weg naar een duurzamere wereld. Het Zwitserse design merk produceert al decennia design meubels die jarenlang meegaan. Al in de jaren ‘50 ontwierpen Charles en Ray Eames meubels vanuit dit gedachtegoed. En deze visie is terug te zien in zowel de Vitra design klassiekers als de Eames Lounge Chair en Fiberglass collectie en nieuwkomers zoals de Hal Lounge Chair van Jasper Morrisons (2021). Vitra streeft met elk meubelstuk naar de kleinst mogelijke ecologische afdruk. Zo geniet ook de volgende generatie van Vitra!  

woontrend 2022: Sustainable Statements

Duurzaam dromen met Auping

Het blijft niet alleen bij duurzame dromen bij Auping. Het in Hanzestad gevestigde bedden merk maakt deze ook werkelijkheid: zo lanceerde Auping in najaar 2020 de Evolve, werelds allereerste volledig circulaire matras! En dit jaar slaat Auping de duurzame handen ineen met DuckyDons om beddengoed wat anders in de brandoven belandt te recyclen. En duurzaamheid wordt beloond: in juli 2021 werd de Auping Orginal boxspring als beste getest door de Consumentenbond en kreeg zelfs een 9.1 voor levensduur. Zo staat Auping garant voor jarenlang duurzaam slaapplezier!

Interieurtrend 2022: recycled fabrics

Nog een stukje duurzamer? Steek je oude design meubel in een duurzame jas met gerecyclede stoffen! Zoals Re-wool van het Deense Kvadrat: de ontwerpster, Margrethe Odgaard, stelde zichzelf het doel om een eerlijke en milieuvriendelijke wollen meubelstof te maken met bijzondere kleurdiepte door de restmaterialen van Kvadrats eigen productie opnieuw te gebruiken. En dat is gelukt: de design stof kreeg meerdere duurzaamheid labels, hoe fijn zit dat!

Van petfles naar meubel

En dit stoffenmerk denkt helemaal out-of the box! Vanuit de missie ‘Waarom maken als we kunnen hergebruiken?’ vervaardigd Woven Bottles – de naam verklapt het misschien al – hoogwaardige meubelstoffen van gerecyclede plastic flessen. En het resultaat mag er zijn: een sterke, slijtvaste stof, de Regain, van 100% gerecycled polyester die je meubel en de wereld mooier maakt!

Wist je dat...

Woven Bottles gemiddeld 70% minder energie gebruikt, 76% minder koolstof uitsloot en 86% minder water gebruikt dan andere meubelstoffen? Do good, feel good!

woontrend 2022: Sustainable Statements
woontrend 2022: Sustainable Statements
woontrend 2022: Sustainable Statements

Trend alert: Red & kobalt

Ook de duurzaamheid woontrend zet zich in 2022 op de wand door. Neem LAB PAINT: de op waterbasis ontwikkelde ecologische verf bevat geen giftige stoffen, is zeer goed reinig baar en wordt volledig ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Met elke vijf liter verkochte LAB PAINT muurverf voorziet het duurzame verflabel één persoon van zuiver drinkwater. Een eerlijke deal voor een betere wereld!

Ontdek LAB PAINT nu in de trendkleuren van winter 2022!

Trendkleuren
 • Lab Paint Burning Kiss
  Lab Paint
  Burning Kiss
 • Lab Paint Terracotta Warrior
  Lab Paint
  Terracotta Warrior
 • Lab Paint Merlot Mania
  Lab Paint
  Merlot Mania
 • Flexa Classic Car
  Flexa
  Classic Car
 • Flexa 85% Eucalyptus
  Flexa
  85% Eucalyptus
woontrend 2022: Sustainable Statements
woontrend 2022: Sustainable Statements
woontrend 2022: Sustainable Statements
Onze merken met oog voor duurzaamheid
Bekijk alle 150 merken

 • Auping bij Eijerkamp
 • Design on Stock bij Eijerkamp
 • Leolux bij Eijerkamp
 • bert plantagie bij Eijerkamp
 • HAY bij Eijerkamp
 • Muuto bij Eijerkamp
 • Ferm Living bij Eijerkamp
 • Normann Copenhagen bij Eijerkamp
 • Good & Mojo bij Eijerkamp
 • Zuiver bij Eijerkamp