Skip to content

Woontrend 2023 Minimalisme

Less is more in de verstilde Minimalisme woontrend van 2023. Een palet van ingetogen kleuren vormt een serene basis en wordt vergezeld door strakke vormen en natuurlijke materialen. Rijke stoffen brengen warmte en geborgenheid.

Licht & luchtig huis met sereen gevoel

Weg met overvolle woonruimtes: met de 2023 woontrend Minimalisme creëren we balans en rust dankzij zorgvuldig gekozen (design)meubels in neutrale kleurtinten als wit, beige en lichtgrijs en rijke materialen die samen sereniteit uitstralen. Creëer een veilige, vredige thuishaven met bijvoorbeeld deze elegante, lichte eetset met comfortabele eetkamerstoel Aloa en eettafel Beso van Artifort. Esthetiek en comfort ontmoeten elkaar hier op het hoogste niveau. Een genot om in alle rust te tafelen, een lust voor het oog.

Woontrend 2023 Minimalisme

Strakke vormen & een luchtig karakter

De meubels in de woontrend Minimalisme worden gekenmerkt door rechte lijnen, zo nu en dan gecombineerd met organische vormen om het strakke lijnenspel te doorbreken. Combineer een strak vormgegeven zitlandschap met bijvoorbeeld de iconische Uchiwa fauteuil van HAY. Door designer Doshi Levien ontworpen en geïnspireerd op een Japanse Uchiwa waaier. Het blank houten onderstel smelt samen met de open, zachte vorm en bouclé stof van de opvallende zitkuip tot een zensationeel en adembenemend stijlicoon! 

Woontrend 2023 Minimalisme
Woontrend 2023 Minimalisme
Woontrend 2023 Minimalisme

Ton-sur-ton palet van ingetogen kleuren

In het minimalistisch interieur van 2023 wordt een kalmerende sfeer gecreëerd met een palet van neutrale kleuren als zachte beiges, grijstinten en off-white. Enkele donkere details in zacht donkerbruin brengen contrast en levendigheid in dit verder sobere interieur. Deze ingetogen kleuren als basis combineer je eenvoudig met natuurlijke kleurtinten als zacht groen of fris plantengroen om jouw minimalistische interieur nét even dat beetje extra te geven.

Trendkleuren
 • Mushroom LAB Paint
  LAB Paint
  Mushroom
 • Harbour LAB Paint
  LAB Paint
  Harbour
 • Night Sky LAB Paint
  LAB Paint
  Night Sky

Woontrend 2023 Minimalisme

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Natuurlijke materialen in een ton-sur-ton palet

Verrassende materiaalcombinaties van natuurlijke materialen als hout, leder, wol en marmer zorgen voor een levendige twist in het ton-sur-ton kleurenpalet van dit minimalistische interieur. Hang bijvoorbeeld deze iconische Octo hanglampen van Secto Design boven de eettafel. Ontworpen door de Finse architect Seppo Koho en vervaardigd uit latjes van hoogwaardig Fins berkenhout waardoor het licht op sierlijke wijze in de ruimte verspreid wordt. En combineer in de zithoek die strakke, lederen bank met een heerlijk zacht vloerkleed van hoogpolig wol voor een evenwichtig contrast.

Heerlijk slapen & uitgerust ontwaken

Dompel je onder in een oase van sereniteit in een rustgevende slaapkamer, helemaal passend bij de nieuwste Minimalisme woontrend van 2023. Kies ook hier voor een licht kleurenpalet in combinatie met natuurlijke materialen voor een rustgevende sfeer, optimaal voor een goede nachtrust. Maak bed of boxspring op met een heerlijk donzen dekbed en een zijdezachte overtrek voor aangenaam slaapcomfort.

Meer wooninspiratie op Eijerkamp.nl