Skip to content

4 woonideeën voor 'n eetkamerbank

Tegenwoordig is de eettafel zoveel meer dan een plek om alleen te eten. Er wordt aan gewerkt, gespeeld, geborreld en huiswerk gemaakt. En de eetbank is hip en hot! We krijgen dus ook vaak de vraag of een eetbank past in het interieur. Dit heeft natuurlijk te maken met de vorm van de ruimte, het type tafel en je gezinssamenstelling.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
interieuradvies eetkamerbanken Eijerkamp

Gezien tijdens de digitale vt wonen&design beurs

Creative Director Marloes Peters van Eijerkamp laat je graag via de vt wonen&design beurs livestream de nieuwste eetkamerbank ideeën zien voor aan de eettafel, want met een eetbank kun je alle kanten op. En ook hieronder zetten we alle eetkamerbank ideeën voor je op een rij!

Livestream terugkijken? Klik hier!

interieuradvies eetkamerbanken Eijerkamp

1. Eetkamerbank vrij in de ruimte

Heb je ruimte voor een lekkere grote eettafel? Combineer deze dan met een XXL eetbank zoals te zien in vtwonen Stijl Studio Basic (exclusief bij Eijerkamp), en plaats deze vrij in de ruimte. Iets minder plek? Door de rechte rug kan deze eetbank ook strak tegen de wand geplaatst worden. Schuif vervolgens de hele eetset inclusief stoelen mee richting de wand om zo veel mogelijk loopruimte langs en om de tafel over te houden. Hier hebben we de bank uitgevoerd in een super zachte bouclé stof, deze stof zag je al in het modebeeld, en doet nu ook zijn intrede in het interieur, en past perfect bij de zachte beiges, grijzen en off-whites in deze woonstijl. Je hoeft trouwens niet bang te zijn voor vlekken op een lichte stof, want met onze All in House service krijg je 7 jaar garantie op onder andere vlekken. Dat eet toch een stuk relaxer.

interieuradvies eetkamerbanken Eijerkamp

2. Eetkamerbank in complete eetwand

Denk eens buiten de gebaande paden en ga voor  een complete eetwand in je interieur, zoals te zien in vtwonen Stijl Studio Industrieel! De eetkamerbank past perfect tussen de vakkenkast, een ruimte besparende keuze met lekker veel opbergruimte. De gestoffeerde panelen in een mooie warme aubergine kleur met stoere leren banden zorgen voor het echte industriële gevoel in de eethoek en zijn tegelijkertijd goed voor de akoestiek! Ook zie je dat je een ovale tafel goed kunt combineren met een rechte eetbank, en kun je aan de kopse kanten van de tafel ook een stoel of krukje kwijt.

interieuradvies eetkamerbanken Eijerkamp

3. Eetkamerbank met ronde hoek

Een ronde of ovalen eettafel? Ook dan kun je voor een eetkamerbank kiezen! Zo bestaat de eetbank in vtwonen Stijl Studio Bohemian uit losse elementen, waarmee je de vorm van de bank eenvoudig aanpast aan de vorm van de eettafel. In de Bohemian woonstijl hebben we voor een eclectische stof met print gekozen, maar je hebt de keuze uit meer dan 100 stoffen!

interieuradvies eetkamerbanken Eijerkamp

4. De XXL eetkamerbank in de mix met verschillende stoelen

En ja je kunt een eetkamerbank ook prima combineren met een mix van verschillende stoelen, zoals te zien in vtwonen Stijl Studio Romantisch. Hier is ook een XXL eetbank gebruikt, leuk om te laten zien dat de voorkant zachte stof is, en de achterkant stoer leer. Met aan de andere kant een mix van wel drie verschillende stoelen! Door de combinatie van zachte teddy en velvet stoffen met en stoere leer en houten tafel met metaal onderstel, ontstaat een echte romantische sfeer met een stoer randje.

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Meer eetkamerbanken? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle eetkamerbanken bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design. In elke woonstijl & ieder budget.

winkel & openingstijden
Eijerkamp woonwinkels