Skip to content

Kleine woonkamer Inrichten

Met 5 tips voor het inrichten van een kleine woonkamer en de nodige wooninspiratie!

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
inrichten kleine woonkamer Eijerkamp

Het inrichten van een kleine woonkamer kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het bepalen van de juiste indeling, het kiezen van geschikte meubels en een fijne sfeer creëren lijkt bij een ander gemakkelijk, maar als je aan de slag wil met je eigen interieur is het best een puzzel. Met deze tips voor het inrichten van een kleine woonkamer kun je zelf aan de slag en maak je van een kleine woonkamer een heerlijke woonruimte waar het aan niets ontbreekt!

bank op pootjes voor ruimtelijk effect

1. een bank op poten voor een ruimtelijk effect

De bank is in vrijwel iedere woonkamer het grootste meubelstuk en neemt vanzelfsprekend dus ook de meeste ruimte in. Door creatief met de ruimte om te gaan, kun je ook in een kleiner huis genieten van een royale bank. Met de losse elementen van een elementenbank of een hocker verander je bijvoorbeeld gemakkelijk de indeling van de woonkamer. Zo creëer je flexibele zitruimte. Kies het liefst voor ’n exemplaar met hoge poten voor een ruimtelijk effect.

Bekijk hier alle banken
Bekijk hier alle hoekbanken

een ruimtebesparende ronde eettafel

2. Een ruimte besparende ronde eettafel

Het is de oplossing voor een kleine woonkamer of compacte eethoek: de ronde eettafel. Een ronde tafel neemt relatief weinig ruimte in, maar biedt met een diameter van 140 centimeter al wel voldoende zitplaatsen om met zes personen te tafelen. Door ‘m te combineren met eetkamerstoelen zonder armleuning maak je het meest optimaal gebruik van de ruimte: de tafel kan dan dichter bij de muur staan omdat de stoel minder ver naar achter hoeft te schuiven als je gaat zitten. Met een uitschuifbare eettafel creëer je eenvoudig meer ruimte om met een grotere groep te tafelen. Visite weg? Schuif hem eenvoudig weer in.

Bekijk hier alle ronde eettafels
Bekijk hier alle uitschuifbare eettafels

multi inzetbare eetkamerstoelen Eijerkamp

3. Multi inzetbare comfortabele eetkamerstoelen

Een kleine woonkamer vraagt om creativiteit. Is er in de indeling van de huiskamer geen plek voor een fauteuil? Kies dan voor een paar comfortabele eetkamerstoelen die, als het nodig is, ook dienst kunnen doen als extra zitplaats in de zithoek wanneer familie en vrienden over de vloer komen. Die eetkamerstoelen staan er ten slotte toch!

Bekijk hier alle eetkamerstoelen

een multifunctionele wandkast Eijerkamp

4. een multifunctionele wandkast met werkplek

In een woonkamer waarin de ruimte beperkt is, zijn multifunctionele meubelstukken ideaal. Door verschillende woonfuncties met elkaar te combineren in slechts één meubel wordt kostbare ruimte bespaard. Met een modulaire wandkast ontstaat niet alleen veel opbergruimte, door er een bureau aan toe te voegen en het meubel ook te gebruiken voor de televisie komen maar liefst drie verschillende functies samen. Een ondiepe wandkast vormt daarnaast een goed uitgangspunt bij het inrichten van een lange smalle woonkamer om zo lange, kale wanden te doorbreken.

Bekijk hier alle opbergkasten
Bekijk hier alle dressoirs
Bekijk hier alles voor een werkplek in huis

5. krukjes en bijzettafels

Ze zijn onmisbaar in een kleine woonkamer: bijzettafels. Deze alleskunners zijn flexibel, nemen weinig ruimte in maar bieden wel alle ruimte aan koffiekopjes, boeken en ’n vaas met bloemen. Nog handiger is een kleine woonruimte zijn krukjes. Deze kunnen prima dienst doen als bijzetter, maar bieden ook ’n extra zitplaats op verjaardagen en bij etentjes.

Bekijk hier alle bijzettafels
Bekijk hier alle poefjes & krukjes

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Nieuwe inrichting voor een kleine woonkamer? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels voor een kleine woonkamer bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp

Meer inspiratie voor een kleine woonkamer?