Skip to content
Gubi Multi-Lite Hanglamp
Gubi Multi-Lite Hanglamp
Vergroten
  • Gubi Multi-Lite Hanglamp
1/12
Item 1 of 12

Gubi Multi-Lite Hanglamp

Levertijd: 8-10 weken

Eijerkamp vertelt over Gubi Multi-Lite Hanglamp

Hanglamp Multi-Lite van Gubi: een ontwerp van de gerenommeerde Deense designer Louis Weisdorf (1932-2021), in 1954 één van de jongste afgestudeerden ooit van de Royal Danish Academy of Fine Arts in Copenhagen.

Het ontwerp van de Multi-Lite lampen komt uit 1972 en representeert het ‘Gouden Tijdperk van het Deense Design’ in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Het ontwerp wordt gekenmerkt door de combinatie van verschillende karakteristieke vormen die afzonderlijk van elkaar bewegen. Deze beweeglijkheid maakt het eenvoudig mogelijk te spelen met de uitstraling van de armatuur én met de wijze waarop de lamp het licht verspreidt. Door de bolvormige lamp te openen is het symmetrische ontwerp moeiteloos om te toveren naar een asymmetrische blikvanger. Deze dynamiek weerspiegelt de passie van Louis Weisdorf: objecten ontwerpen die door de gebruiker naar eigen hand kunnen worden gezet. 

Naast getoonde uitvoering in Shiny Brass is hanglamp Multi-Lite van Gubi uit te voeren in een breed scala van kleurafwerkingen. Tevens is de lamp verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Liever een staande vloerlamp of tafellamp? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Bestel hanglamp Multi-Lite van Gubi in Shiny Brass nu online of bezoek onze woonwinkel in Zutphen.

Gubi Multi-Lite Hanglamp
Gubi Multi-Lite Hanglamp
Meer uit de Multi-Lite serie Bekijk ook
Meer uit de Multi-Lite serie Bekijk ook