Skip to content

Eclectisch interieur

Een niet-alledaagse combinatie van verschillende woonstijlen, uitbundige kleuren, een bonte mix van materialen én je favoriete persoonlijke woonitems: dat is het eclectische interieur in een notendop!

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
woonstijl Eclectisch
woonstijl Eclectisch

Persoonlijke woonschatten Eclectisch interieur

De eclectische woonstijl is persoonlijk en laat zich kenmerken door een mengelmoes van verschillende woonstijlen. De strakke design stijl gaat samen met wereldse elementen en soms een vleugje bohemien, retro of klassiek: alle woonstijlen voelen zich thuis in het eclectische interieur. Mix en match er lustig op los om een interieur te creëren dat precies vertelt wie jij bent. Combineer bijvoorbeeld een statement design bank met een vintagevondst fauteuil, een opbergkast dat een erfstuk is uit de familie en een boekenwand vol persoonlijke schatten, meegenomen van verre reizen en citytrips.

woonstijl Eclectisch

De eclectische woonstijl Trendy meubels & iconen in de mix

De eclectische woonstijl leent zich uitstekend voor een bonte combinatie van trendy meubels en design iconen die hun sporen verdiend hebben én te combineren zijn met vrijwel ieder ander meubelstuk. Struin rommelmarkten af of zoek naar low budget woonvondsten en breng ze samen met iconische design klassiekers als de Eames Lounge Chair van Vitra of de Ghost eetkamerstoel van Kartell: een modern icoon dat goed samen gaat met een oud theekastje of Delftsblauwe blikvanger.

Eclectisch wonen met uitbundige materialen en structuren

Het eclectische interieur is een bonte verzameling van uitbundige materialen en verschillende structuren. Toon lef en durf statements te maken met niet-alledaagse combinaties en tegenpolen. Wees niet bang om de mist in te gaan, dat is in een eclectisch interieur immers bijna onmogelijk. Vind je het belangrijk om rust in het interieur te bewaren, maar wil je wel spelen met materialen? Herhaling is key! Door materialen en structuren op verschillende plekken terug te laten komen, ontstaat een samenhangend geheel. Match bijvoorbeeld het onderstel van de eetkamerstoelen met het frame van een fauteuil in de zithoek.

woonstijl Eclectisch
woonstijl Eclectisch

More is more

Ben je een echte verzamelaar van kunst, souvenirs, koffietafelboeken of andere mooie objecten? In de eclectische woonstijl is plek voor al jouw favorieten. More is more: hoe meer items met een verhaal, hoe persoonlijker het interieur!

Woonidee: Stel je favoriete woonitems tentoon

Kenmerkend voor de eclectische woonstijl is het maken van verzamelingen van je favoriete accessoires. Het tentoonstellen van je accessoires kan op verschillende manieren. Wil je een echt statement maken, groepeer de verschillende items dan. Een boekenkast of wandplank vol persoonlijke schatten maakt veel meer indruk dan her en der losse accessoires. Of maak van je interieur een mini expositie en stel je verzamelingen tentoon in een heuse pronkkast.

woonstijl Eclectisch
woonstijl Eclectisch
woonstijl Eclectisch

Pak uit met kleuren en patronen

Het kleurenpalet in het eclectische interieur is uitbundig en gedurfd. Bij het gebruik van veel kleur en opvallende patronen is het soms zoeken naar een gulden middenweg. Door niet voor felle kleuren te kiezen, maar voor afgezwakte vergrijsde tinten kun je naar hartenlust combineren zonder de rust en balans te verliezen. En wil je toch voor iets rust zorgen? Laat kleuren dan op verschillende plekken terugkomen. Wil je spelen met patronen? Kies dan voor een behang met grote gebaren zoals een groot stilleven van bloemen. Zo creëer je een statement, maar behoud je wel de rust. En onthoud: in het eclectische interieur hoeft niet alles in perfecte balans te zijn. Een neon twist of opvallend printje maakt het juist uniek! Zolang jij maar verliefd bent op deze woonitems!

woonstijl Eclectisch

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Ontdek alles voor een eclectisch interieur

Ontdek alle meubels voor een eclectisch interieur van alle bekende merken bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design!

winkels & openingstijden bekijk alle woonstijlen
Eijerkamp woonwinkels