Skip to content

Nieuwe bank? Zoveel zitplaatsen heb je nodig

Het is misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf stelt wanneer je op zoek bent naar een nieuwe bank: hoeveel zitplaatsen heb ik nodig om iedereen in huis van een comfortabele zitplek te voorzien? De keuze voor het aantal zitplaatsen op de bank is van verschillende factoren afhankelijk.

aantal zitplaatsen bank Eijerkamp

Interieuradvies in onze woonwinkels

Onze interieuradviseurs helpen jou graag bij het kiezen van de juiste (hoek)bank die precies past bij je woonwensen, woonstijl én de woonruimte. Laat je informeren en inspireren!  

maak afspraak
aantal zitplaatsen bank Eijerkamp

Ruimte van de woonkamer

Hoeveel zitplaatsen de bank moet hebben, is in de eerste plaats vooral afhankelijk van de woonruimte. In een grote woonkamer is vanzelfsprekende meer ruimte voor een zitmeubel met veel zitplaatsen dan in een kleinere ruimte. Bekijk daarom altijd eerst hoeveel ruimte de bank mag innemen en bepaal vanuit dat uitgangspunt hoeveel zitplaatsen je kan creëren.

aantal zitplaatsen bank Eijerkamp

Gezins samenstelling

Met hoe meer mensen je in huis woont, des te meer zitplaatsen er logischerwijs nodig zijn. Woon je samen met je partner dan voldoet een 2,5-zitsbank, enkel gekeken naar het aantal plekken, prima. Maar zijn jullie met een gezin van vier of vijf? Dan wordt dat krap. Een hoekopstelling met vier zitplaatsen en een losse fauteuil kan dan uitkomst bieden. Zo kan iedereen tegelijk comfortabel genieten. Natuurlijk kun je in deze gezinssamenstelling ook kiezen voor een lange bank, maar realiseer je dat je dan vaak op een rij zit zonder dat je elkaar kan aankijken tijdens een gesprek.

Comfort wensen

Ook belangrijk bij de keuze voor het aantal zitplaatsen dat de bank moet hebben: de comfortwensen. Ben je met zijn tweeën, maar wil je ’s avonds lekker op de bank kunnen liggen dan is een 3-zitsbank bijna een must. Zo kan jij ontspannen en heeft je partner ook nog een comfortabele plaats om te zitten. Willen jullie beide voldoende ruimte? Een hoekbank biedt meer zitplekken, en dus ook meer plaats om met zijn tweeën op de bank te liggen.

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Alle banken bekijken? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle (hoek)banken bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden persoonlijk interieuradvies
woonwinkels Eijerkamp