Skip to content

5 tips voor 'n nieuwe bank

Past een hoekbank in mijn woonruimte, hoeveel zitplekken heb ik nodig, welke stijl en kleuren vind ik mooi? We leggen in 5 stappen uit waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuwe bank die perfect past bij jouw interieur én woonwensen.

Interieuradvies banken Eijerkamp

Interieuradvies in onze woonwinkels

Onze interieuradviseurs helpen jou graag bij het kiezen van de juiste (hoek)bank die precies past bij je woonwensen, woonstijl én de woonruimte. Laat je informeren en inspireren!  

maak afspraak
Interieuradvies banken Eijerkamp

1. Bepaal de afmetingen van de woonkamer & het bankstel

De afmeting van de woonkamer bepaalt het formaat van een geschikte bank. Zo is in een ruime woonkamer plek voor een royale hoekbank, terwijl een 2,5-zitsbank goed tot zijn recht komt in een kleiner interieur. Let bij de aanschaf van een nieuwe bank dus niet alleen op de afmetingen van de woonkamer en van de bank, maar kijk ook naar de juiste verhouding tussen beide. In een ruime woonkamer valt een compacte bank vaak in het niet, terwijl een grote hoekbank in een kleine woonruimte vaak vol oogt.

Interieuradvies banken Eijerkamp

2. Bedenk welke zichtlijnen belangrijk zijn in het interieur

Kijk je vaak tv, geniet je vanaf de bank graag van de tuin of kruip ‘s avonds het liefst bij de open haard? Deze woonwensen bepalen de zichtlijnen in je interieur. Aan de hand van deze zichtlijnen bepaal je vervolgens de plek van de zitbank en ontdek je welke afmetingen en modellen wel of niet geschikt zijn voor in jouw interieur. Houd daarnaast ook rekening met de deuren en looproutes in de woonruimte bij het bepalen van de juiste plek van het nieuwe bankstel. Plaats de bank bijvoorbeeld niet te dicht bij de deur naar de hal en houd voldoende ruimte rond de bank om de tuindeuren te openen en naar buiten te kunnen lopen.

3. Bepaal het aantal zitplaatsen

Heb je jonge kinderen? Een gezin met drie pubers? Of ga je net samenwonen? Het aantal zitplekken bepaal je door goed naar de woonruimte en je gezinssamenstelling te kijken. Bedenk daarnaast of de bank het enige zitmeubel in de woonkamer wordt, of dat je deze combineert met 'n fauteuil.

Interieuradvies banken Eijerkamp

4. Kies een bank met het juiste zitcomfort

Heerlijk loungen of liever een actieve zit? Bij de keuze voor een nieuwe bank is het belangrijk om na te gaan wat voor jou belangrijk is wat betreft zitcomfort. Gaat de voorkeur uit naar zachte zitkussens zodat je heerlijk kunt ontspannen voor de tv of kies je liever voor een actieve zit met een steviger zitvlak? Niet alleen de hardheid van de kussens maar ook de diepte van de zitting heeft invloed op het comfort. Een diepe zit maakt van een bank meer een loungebank, terwijl een ondieper zitvlak zorgt voor een actieve zithouding.

Interieuradvies banken Eijerkamp

5. De uitstraling van de bank

Van een strak vormgegeven elementenbank met stalen onderstel tot een knusse 3-zitsbank met losse linnen kussens of een stoere hoekbank in doorleefd leer: bepaal eerst wat je woonstijl is en kijk dan welk bankstel daar het best bij past! Zo zijn vrijwel alle banken te verkrijgen in diverse stof- en leersoorten, kunnen de poten in een kleur naar wens worden uitgevoerd en is er een grote keuze uit vele verschillende kleuren bekleding. Zo kies je precies de bank die past in jouw interieur!

Hebben jij en je partner een ander idee bij de keuze van een nieuwe bank? In onze woonwinkels vind je banken in alle woonstijlen, verschillende kleuren en materialen en voor ieder budget. Neem de tijd om verschillende banken uit te proberen en zo te ontdekken welke bank jou het beste zitcomfort biedt én wat je woonsmaak is.

Alle banken bekijken? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle (hoek)banken bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden persoonlijk interieuradvies
woonwinkels Eijerkamp