Skip to content
gratis verzending vanaf € 500

Formaat & opstelling van de bank

Een bank moet niet te groot zijn voor de woonruimte, maar ook zeker niet te klein. Het bepalen van de juiste afmeting van je nieuwe zitmeubel kan moeilijk zijn. Is je oog gevallen op een hoekbank? Dan zijn er meer dingen om rekening mee te houden: bijvoorbeeld of de hoek links of rechts moet zitten en of je kiest voor een geschakeld model of een flexibele elementenbank.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Interieuradvies formaat & opstelling bank Eijerkamp
Interieuradvies formaat & opstelling bank Eijerkamp

Past de bank in de woonkamer?

Het is een veel gestelde vraag: hoe weet ik of de bank in mijn woonkamer past? Met simpele middelen is dit eenvoudig na te gaan. Door bijvoorbeeld met afplaktape, kranten of een aantal kartonnen dozen de afmetingen van de bank uit te zetten op vloer zie je in een oogopslag hoeveel ruimte de nieuwe bank in zal nemen in de woonkamer.

Interieuradvies formaat & opstelling bank Eijerkamp

Bank kiezen voor ’n nieuwbouwwoning

Wanneer je net een nieuwbouwwoning hebt gekocht, is het natuurlijk lastig om op de grond af te tekenen of de bank past. Simpelweg omdat het huis er nog niet staat. Maar ook dan is op voorhand al te bepalen of een bank wel of niet in de woonkamer past. Door een plattegrond op schaal te maken, teken je de bank gemakkelijk in. Nog handiger: knip de nieuwe bank op schaal uit en schuif ‘m over de plattegrond. Zo worden de verschillende opstellingen en mogelijkheden van de woonruimte ook gelijk duidelijk.

Interieuradvies formaat & opstelling bank Eijerkamp

Aan welke kant moet de hoek van de bank?

Bij het kiezen van een nieuwe hoekbank is er nog iets om rekening mee te houden: aan welke kant de hoek van de bank moet komen. Wil je een compacte zithoek creëren? Dan raden we aan de hoek aan de buitenzijde van de bank te plaatsen, dus in de vrije ruimte. Zo fungeert de hoek als een soort van roomdivider die de zithoek knus en intiem maakt. Wil je juist dat het ruimtelijke gevoel van de woonkamer bewaart blijft? Plaats de hoek dan aan de kant van de muur of voor het raam.

Wist je dat de kant van hoek altijd wordt bepaald wanneer je met je gezicht naar de bank staat. Een hoekbank met een hoek links wil dus zeggen dat de hoek, wanneer je van voren naar de bank kijkt, aan de linkerkant zit.

Interieuradvies formaat & opstelling bank Eijerkamp

Een bank op maat voor jouw woonkamer

Er zijn veel dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe bank. Ons team van 15 interieuradviseurs staat 7 dagen per week voor je klaar om al jouw woonvragen te beantwoorden. Twijfel je over de afmetingen, vind je het lastig om een geschikte bank voor jouw interieur te kiezen of heb je andere vragen over de indeling van de woonruimte? In een persoonlijk interieuradvies op maat denken we graag met je mee en maken we de mogelijkheden visueel op een voor jou getekende plattegrond.

Woontip van onze interieuradviseur

Let niet alleen op of er nog voldoende beweeg- en loopruimte overblijft in de woonkamer, kijk ook naar de zichtlijnen in het interieur. Komt de bank bijvoorbeeld niet voor het raam te staan waardoor het zicht op de tuin wordt geblokkeerd?

Interieuradvies Eijerkamp

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Alle banken bekijken? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle (hoek)banken bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden persoonlijk interieuradvies
woonwinkels Eijerkamp