Skip to content

Eettafel met bank

Populairder dan ooit en een slimme oplossing voor iedere eetkamer: een eettafel met bank. Multifunctioneel én heerlijk comfortabel!

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
eettafel met bank interieuradvies Eijerkamp

Wil je eens iets anders dan een standaard set van 4 of 6 eetkamerstoelen? Ga dan voor een tafel met eetkamerbank! Met een bank in de eethoek creëer je naast een speels effect in een handomdraai meer zitplaatsen. Handig en multifunctioneel als de ruimte in jouw eetkamer beperkt is! Onze interieuradviseurs helpen je graag bij het kiezen de eetbank die perfect bij jouw eethoek en woonwensen past!

eettafel met bank interieuradvies Eijerkamp

Vorm van de woonruimte

Iedere eethoek heeft andere afmetingen en daardoor een andere vorm. Daarom is het erg belangrijk om jouw eetkamerbank uit te kiezen op de ruimte waar hij in komt en de eettafel die je erbij plaatst. Heb je bijvoorbeeld een vierkante ruimte? Kies dan voor een eettafel met rechte bank tegen de muur of ga juist voor een ronde bank in het centrum van de ruimte die jouw ronde eettafel als het ware omarmt. Bevindt de eethoek zich in een ruimte met ronde muur? Dan voelt een ronde eetkamerbank zich helemaal thuis. Hiermee laat je de eettafel met bank naadloos aansluiten op de wand.

eettafel met bank interieuradvies Eijerkamp

Mix & match kleuren & materialen

Eettafels en -banken zijn er in talloze kleuren & materialen. Bij Eijerkamp stel je veel meubels volledig naar wens samen! Wil je graag een warme sfeer in de eethoek? Ga dan voor een eettafel in levendig hout, zoals een boomstamtafel of eettafel van mangohout, en combineer deze met een bank in heerlijk zachte stof. Liever een stoere look? Kies dan bijvoorbeeld een zwarte eettafel en combineer deze met een eetbank in stoer leer of een donkere stof. Voor een chique look plaats je een marmeren eettafel met bank in de eethoek. Durf je out of the box te denken? Creëer dan een speels effect door een eettafel met bank te combineren met stoelen in verschillende kleuren. Liever rust en eenheid? Ga dan voor een eettafel in wit of licht hout en combineer deze met eetkamerstoelen in kleuren als grijs, beige of wit of ga voor een set in dezelfde stijl.

eettafel met bank interieuradvies Eijerkamp

Ga voor het gewenste comfort

De uitstraling van de eettafel met bank is belangrijk, maar ook het comfort van de eetkamerbank is bepalend. Eet je ’s ochtends en ’s avonds alleen in de eethoek? Of wordt deze ook gebruikt op andere momenten? Hoewel een bank in stof natuurlijk zachter zit dan een van hout of kunststof, is het materiaal niet de meest bepalende factor als het gaat om zitcomfort. De leuningen zijn dit wel. Ga daarom voor een eetkamerbank met rug- en/of armleuning om het comfort te vergroten.

eettafel met bank interieuradvies Eijerkamp

Kies de juiste afmetingen

Naast dat de eettafel en bank afgestemd moeten worden op de ruimte, is het ook belangrijk deze wat betreft afmeting en vorm op elkaar af te stemmen. Ga daarom voor een eetbank die in lengte overeenkomt met die van de tafel om loze ruimte te voorkomen en kies de juiste hoogtes voor een comfortabele zithouding. Hoe je dit precies doet, lees je hier.

Ontdek alle meubels in onze woonwinkels

Shop in onze vernieuwde woonwinkels in Zutphen & Veenendaal jouw nieuwe droommeubel of complete interieur van de 150 mooiste woon- & slaapmerken. Met persoonlijk interieuradvies in elke woonstijl & ieder budget!

Winkels & openingstijden persoonlijk interieuradvies
woonwinkels Eijerkamp