Skip to content

Antwoord op 10 meest gestelde woonvragen

Je interieur inrichten zodat het precies past bij je woonstijl, de woonruimte én bij al je woonwensen is een behoorlijke uitdaging. Hoe kies je de juiste kleuren op de muur? Hoe weet je welk zitmeubel het best in de ruimte past? En hoe combineer je de woonsmaak van jou en je partner tot een kloppend geheel? Onze interieuradviseurs geven antwoord op de meest gestelde woonvragen!

10 meest gestelde woonvragen Eijerkamp

Interieuradvies in onze woonwinkels

Onze interieuradviseurs beantwoorden al je woonvragen. Nadien heb je alles in handen om van je huis een fijn thuis te maken. Inclusief indelingsplan, meubelcombinaties en kleuren & materialen.

maak afspraak
antwoord op 10 meest gestelde woonvragen Eijerkamp

1. Hoe kun je verschillende woonstijlen combineren in je interieur?

Probeer bij het bepalen van jullie gezamenlijke woonstijl niet te kijken naar de verschillen tussen jullie woonsmaak, maar juist naar de dingen die jullie beide mooi vinden. Je zult merken dat er overeenkomsten zijn in bijvoorbeeld kleuren en materialen. Door deze in een speelse mix toe te passen creëer je een interieur waarin jullie beiden thuis komen!

antwoord op 10 meest gestelde woonvragen Eijerkamp

2. Wanneer kies je voor een bank of hoekbank?

Bij de keuze voor een bank of hoekbank zijn de afmetingen van de woonkamer en je persoonlijke woonwensen belangrijk. In een vierkante woonkamer komt een hoekbank goed tot zijn recht, terwijl een 3-zitsbank het best past in een lange, smalle woonkamer. Kijk daarnaast naar de gezinssamenstelling. Een hoekbank is perfect geschikt voor een gezin. Zo heb je meer zitruimte en zit je niet altijd op een rij wanneer je bijvoorbeeld met vier personen bent.

3. Hoe kies ik een fauteuil bij mijn bankstel?

Bij de keuze van de perfecte fauteuil zijn drie dingen belangrijk: je comfortwensen, de uitstraling van de fauteuil en de combinatie van de fauteuil met de overige meubels in de woonkamer. Voldoet een relatief eenvoudige, maar comfortabele stoel aan je woonwensen? Of wil je genieten van uitgebreide comfortmogelijkheden in een verstelbare relaxfauteuil? Zet je wensen op een rij en bepaal vervolgens hoe jouw fauteuil er uit moet zien.

4. Leg je het vloerkleed onder de bank of voor de bank?

Het kan allebei! Door je vloerkleed onder de bank, en onder je andere meubels te leggen, verbind je de verschillende losse elementen met elkaar en lijkt je woonkamer optisch groter. Leg je het vloerkleed een paar centimeter voor de bank en zet je ook je fauteuil net over de rand van het kleed? Dan zijn alle meubels meer op zichzelf staande elementen.

antwoord op 10 meest gestelde woonvragen Eijerkamp

5. Hoe creëer je meer opbergruimte in je interieur?

Met slimme opbergmeubels creëer je praktische én stijlvolle opbergruimte in je woonkamer. Een televisiemeubel met lades biedt ruimte aan apparatuur en opbergmanden zijn ideaal om het speelgoed van de kinderen in op te bergen. Pak je het groots aan? Een buffetkast is geschikt om je boeken en favoriete accessoires in tentoon te stellen, maar tegelijkertijd ook ideaal voor spullen die je liever niet in het zicht ziet staan.

antwoord op 10 meest gestelde woonvragen Eijerkamp

6. Hoe groot moet de eettafel zijn?

De ideale afmeting van de eettafel begint bij de grootte van de ruimte en het gewenste aantal zitplaatsen. Met een gezin heb je een grotere eettafel nodig dan wanneer je met z’n tweeën bent, maar ook dan heb je weleens visite over de vloer met wie je gezellig wilt tafelen. Een handige vuistregel voor het bepalen van het aantal gewenste zitplaatsen is om de gezinssamenstelling plus twee te nemen. Dus minimaal een vierpersoonstafel wanneer je met z’n tweeën bent en minimaal een zespersoons eettafel wanneer je met z’n vieren bent.

7. Hoeveel ruimte is er nodig tussen de eetkamerstoelen?

Om gemakkelijk op te kunnen staan en te gaan zitten, heb je gemiddeld tien centimeter ruimte nodig tussen twee eetkamerstoelen. Een eettafel van twee meter lang biedt dus voldoende plaats aan drie eetkamerstoelen. Is je oog gevallen op eetkamerstoelen met een armleuning? Reken dan iets meer ruimte. Heb je die ruimte niet in de breedte? Zorg dan dat je de stoel ver genoeg naar achter kan schuiven.

antwoord op de 10 meest gestelde woonvragen Eijerkamp

8. Hoe veel lampen moeten er boven de eettafel hangen?

De afmeting van de tafel is het meest eenvoudige uitgangspunt: boven een grote eettafel met een lengte van minimaal twee meter creëert een set van twee of drie hanglampen voldoende licht. Neem het midden als uitgangspunt bij het ophangen van de lampen: drie hanglampen boven een eettafel van twee meter breed hangen op 50, 100 en 150 centimeter. Boven een ronde eettafel is één hanglamp vaak voldoende.

antwoord op 10 meeste gestelde woonvragen Eijerkamp

9. Hoe kies je de juiste kleuren voor je interieur?

De keuze voor de kleuren in je interieur is vooral afhankelijk van de lichtinval in de woonruimte. In een woonkamer met grote raampartijen op het zuiden kun je gerust kiezen voor diepe, donkere kleurtinten omdat er veel licht binnenkomt. Kies in een kamer op het noorden liever voor lichte en warme tinten. Als je kiest voor kleur, schilder dan de muur achter je in de donkerste tint uit het kleurenpalet. Dus de muur achter de bank in plaats van de muur achter de televisie. Dit geeft een behaaglijk gevoel en maakt dat de kleur niet teveel op je afkomt.

10. Hoe creëer ik sfeer in het interieur zonder accessoires?

Door verschillende kleuren, materialen en structuren met elkaar te mixen en matchen ontstaat warmte in je woonruimte. Combineer een leren bank met een hoogpolig vloerkleed, een set houten salontafels en een wollige fauteuil voor warmte en sfeer. De harde elementen contrasteren prachtig met zachtere materialen en creëer zo warmte, behaaglijkheid én een interessant samenspel.

Andere woonvraag? Kom naar onze woonwinkels!

Heb jij woonvragen waar je graag een antwoord op wilt, een woonprobleem waar je zelf niet uitkomt of kan je interieur wel een slimme woonoplossing gebruiken? Onze interieuradviseurs staan 7 dagen per week voor je klaar in onze woonwinkels in Zutphen & Veenendaal om je te helpen in een persoonlijk interieuradvies.

Winkels & openingstijden persoonlijk interieuradvies
woonwinkels Eijerkamp