Skip to content

Grote woonkamer Inrichten

Het vinden van een logische indeling van een grote woonkamer is lastig. Daarnaast kan het moeilijk zijn warmte en sfeer te creëren in een grote ruimte. Met 5 tips voor het inrichten van een grote woonkamer kun je zelf aan de slag en maak je er een warme en sfeervolle woonruimte van.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
grote woonkamer indeling Eijerkamp

1. kies voor royale meubels en maak grote gebaren

Een grote woonkamer vraagt om grote gebaren. Met grote meubels vul je de ruimte en voorkom je dat de woonruimte kil en leeg aanvoelt. Door verschillende woonfuncties te clusteren ontstaan sfeervolle, kleinere leefeilanden in de ruimte. Met een elementenbank creëer je bijvoorbeeld een groot ziteiland en tegelijkertijd ook veel flexibiliteit. Durf met een elementenbank out of the box te denken: de armleuning van het ene element kan prima dienen als rugleuning van een ander element. Op deze manier is het mogelijk aan alle kanten te zitten: richting de televisie, met zicht naar de tuin of in contact met de eethoek.

Bekijk hier alle banken
Bekijk hier alle hoekbanken

2. Mix & match met vloerkleden

In een grote ruimte zijn vloerkleden fijne sfeermakers. In de zithoek of zelfs onder de eettafel: vloerkleden verbinden losse elementen met elkaar, dempen het geluid en staan ook nog eens heel sfeervol. Is de woonruimte vierkant en worden er vooral strakke meubels als een kubistische elementenbank en rechthoekige eettafel gebruikt? Kies dan voor een rond vloerkleed. Hiermee worden rechte lijnen doorbroken en wordt het interieur spannender en zachter.

Bekijk hier alle vloerkleden

3. Creatief met multifunctionele roomdivider

Een andere manier om de grote woonruimte op te splitsen is door het gebruik van een roomdivider. Met een boekenkast vol boeken en dierbare accessoires, een groene plantentafel, opbergkast of kamerscherm ontstaan compacte hoekjes in een grote ruimte en wordt een gevoel van behaaglijkheid gecreëerd. Daarnaast ontstaat een speelse dieptewerking door de hoogteverschillen, die de grote woonruimte levendiger maken.

Bekijk hier alle boekenkasten
Bekijk hier alle opbergkasten

4. een mix van materialen voor warmte en sfeer

Om eenheid te creëren in een grote woonruimte is het belangrijk om kleuren en materialen goed op elkaar af te stemmen. Door diverse tinten uit een kleurenpalet met elkaar te combineren in verschillende materialen en structuren wordt de rust bewaard, maar creëer je toch een interessante dynamiek. Een bank in een lichtgrijze stof, een vloerkleed met grove structuur in donkergrijs en witte of crèmekleurige kunststof eetkamerstoelen rondom een houten eettafel stralen rust uit zonder dat het saai wordt.

5. Onderbreek de lange wanden

In een grote woonkamer is vaak in ieder geval één lange wand aanwezig. Wanneer hierin een raam of deur is geplaatst breken deze het kale geheel. Maar wanneer de muur helemaal leeg is, oogt een grote woonkamer al snel kil. Door een meterslange wandkast te plaatsen waarin diverse woonfuncties samen komen ontstaat een win-win situatie: je creëert opbergruimte, plek voor persoonlijke decoratie én de ruimte komt meer tot leven.

Woontip van onze interieuradviseur

Is er geen plek voor een grote wandkast, bijvoorbeeld omdat de woonkamer wel lang is maar ook smal? Door met diverse kleurtinten of behang een vlakverdeling toe te voegen wordt het lange geheel doorbroken. Kies voor elke woonfunctie een andere tint: bijvoorbeeld lichtgroen achter de bank en een donkere kleurtint achter de eethoek.

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Nieuwe inrichting voor een grote woonkamer? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels voor een grote of kleine woonkamer bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp

Meer inspiratie voor een grote woonkamer?