Skip to content

Tips voor opbergen

Boeken, apparatuur, servies, schoenen en speelgoed van de kinderen: of je het nu wilt of niet, in ieder huis vind je een verzameling aan spullen die vaak geen vaste opbergplek hebben.

interieuradvies opbergen Eijerkamp
persoonlijk interieuradvies

Interieuradvies in onze woonwinkels

Praktische en creatieve woonoplossingen voor opbergen en meer? We helpen je graag in een persoonlijk interieuradvies. Inclusief indelingsplan, meubelcombinaties en kleuren & materialen.

maak afspraak

Zonde, want een opgeruimd huis straalt rust en gezelligheid uit en laat de meubels en accessoires die wel de aandacht verdienen nog beter tot zijn recht komen. Met de juiste opbergmeubels wordt opruimen een stuk leuker en gemakkelijker én ze zijn ook nog eens een mooie toevoeging aan je interieur. Onze interieuradviseurs geven je vijf tips waarmee de keuze voor de juiste opbergmeubels een stuk gemakkelijker wordt, zodat jij in no-time een heerlijk opgeruimd huis hebt!

Functie van opbergmeubels Eijerkamp

1. bepaal de functies van je opbergmeubel

Voor je begint met het uitzoeken van opbergkasten of kleine opbergers, is het belangrijk om eerst na te gaan waar in huis je behoefte hebt aan (extra) opbergruimte. In de woonkamer of keuken maak je namelijk heel andere opbergkeuzes dan in bijvoorbeeld de hal of slaapkamer, simpelweg omdat je daar heel andere spullen hebt die je wilt opruimen. Zijn het vooral grote spullen, zoals audioapparatuur en boeken, die een plaats moeten krijgen? Dan is een hoge kast met veel schappen een goede keuze. Heb je juist opbergruimte nodig voor kleine spullen of voor spullen die je dagelijks gebruikt, dan zijn kasten met lades het meest ideaal. Hierin berg je kleinere spullen overzichtelijk op en kun je in een oogopslag zien wat er allemaal in ligt.   

Bank met opbergbox Eijerkamp

2. Afmetingen van je opbergmeubels

Wanneer je helder voor ogen hebt wat je allemaal wilt opruimen, kun je aan de hand van je wensenlijst nagaan hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Door het aantal op te bergen spullen en de ruimte in huis, kom je er al snel achter hoe groot je opbergmeubels moeten zijn én welke indeling van de kasten geschikt is. Hou bij de afmetingen van de opbergmeubels altijd rekening met de ruimte in huis. Door goed te kijken naar de ruimte die een kast mag innemen, zorg je dat deze niet te kolossaal oogt en je interieur ruimte en overzichtelijk blijft.

Out of the box opbergmogelijkheden

Denk ook eens out of the box en kies voor een meubel dat verschillende woonfuncties vervult: zoals hoekbank Arhus van XOOON met onder de chaise lounge extra opbergruimte of salontafel Turning van Menu: met handige opbergruimte onder het tafelblad. Deze meubels zijn heel geschikt in een compactere woonruimte waar je toch voldoende opbergruimte nodig hebt! Daarnaast kun je er natuurlijk voor kiezen verschillende opbergmogelijkheden in verschillende ruimtes in huis te creëren. Je hoeft immers niet al je spullen in een grote kast op te bergen: met een kast voor servies en boeken in de keuken en een tv-dressoir met opbergruimte voor apparatuur en speelgoed heb je overal in huis voldoende mogelijkheden om op te ruimen én verspreid je de grote meubels door de ruimte.

Woonidee

Is de ruimte in huis beperkt, maar heb je wel veel opbergruimte nodig? Ga dan de hoogte in! Spullen die je niet dagelijks gebruikt, zoals vakantiespullen, kerstversiering en fotoalbums kun je namelijk prima wat hoger opbergen. Met een hoge wandkast creëer je zeeën van opbergruimte zonder dat je hoeft in te leveren op de leefruimte in huis. Vind je niet direct wat je zoekt, heb je schuine wanden of juist een heel hoge ruimte die je optimaal wil benutten? Denk dan eens na over een opbergmeubel op maat: hierin verwerk je moeiteloos al je woonwensen én een kast op maat past gegarandeerd perfect in je woonruimte.

tv-meubels Eijerkamp

3. open of dichte kasten

Wanneer de functies en ideale afmetingen van je opbergmeubels bepaald zijn, is het tijd om te bedenken hoe de kast er in de basis uit moet zien. Wordt je kast een opbergmeubel voor losse rommel in huis? Dan is een kast met deuren en/of lades een logische keuze. Als je de kast ook gebruikt om dierbare accessoires en boeken in tentoon te stellen? Dan is een glazen vitrinekast of een kast met open nissen de perfecte opbergplek.

opbergkasten in elke woonstijl Eijerkmap

4. opbergmeubel in jouw eigen woonstijl

Net als bij de keuze voor een bank, eettafel of fauteuil heb je ook bij de keuze voor een opbergmeubel allerlei verschillende mogelijkheden. Wordt jouw wandkast de blikvanger van het interieur of zie je het meubel het liefst zoveel mogelijk opgaan in de ruimte? Aan de hand van jouw woonstijl kun je al snel een selectie maken van kasten die passen bij jouw interieurwensen. Van een kubistisch vormgegeven wandmeubel tot industriële robuust houten boekenkast: met een kast diepast bij jouw woonstijl wordt het opbergmeubel onderdeel van je interieur. Nieuwsgierig welke woonstijl bij jou past? Neem een kijkje in onze vtwonen Stijl Studio’s, bekend van tv, met de nieuwste woonstijlen en opbergtips van dit jaar.

Opbergidee kleine woonruimte

In een kleine woonruimte is het vinden van een geschikt opbergmeubel vaak een uitdaging, maar met de juiste kastoplossingen creëer je ook in een kleiner huis voldoende opbergruimte. Een dichte kast biedt veel opbergmogelijkheden en gaat op in de ruimte, waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Tip: kies voor een kast in dezelfde kleur als de wand, zo gaat het opbergmeubel nog meer op in de woonruimte. Kom je niet goed uit met de deuren van het meubel? Een kast met schuifdeuren biedt een oplossing voor dit woonprobleem! Deze deuren sluiten je kast wel netjes af, maar nemen geen extra ruimte in wanneer je de kast wil openen.

5. kleine opbergers voor losse spullen

Brieven, sleutels, kassabonnen, sjaals en meer: natuurlijk is er altijd losse rommel die her en der in huis ligt en die vaak op een kast of eettafel belandt. Jammer, want juist deze kleine dingen maken dat je interieur rommelig en onrustig wordt. Met kleine opbergers geef je al deze spullen eenvoudig een eigen plek. Zet een mooie mand op tafel of onderin de kast waar je post, sleutels, tijdschriften en andere dingen in bewaart. Zo oogt je huis direct een stuk rustiger én heb je alles overzichtelijk bij elkaar verzameld, wel zo fijn!

Woonidee opbergruimte hal

Ben je op zoek naar extra opbergruimte in de hal? Juist in deze kleine ruimte in huis zijn kleine opbergers ideaal. Niet alleen omdat de ruimte beperkt is, maar ook omdat het vaak veel kleine dingen zijn die een vaste plek nodig hebben in de gang. Sjaals, handschoenen en sleutelbossen berg je gemakkelijk op in manden die je onder, of juist bovenop, de kapstok schuift. Zo heb je alles netjes en overzichtelijk bij elkaar.

Meer opbergideeën? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle opbergmeubels bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden persoonlijk kastadvies
woonwinkels Eijerkamp