• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering

Klassiek

Woonstijl klassiek

Elegante meubels, rijke materialen en diepe kleurpaletten ontmoeten elkaar in de woonstijl klassiek. Door spannende kleur- en materiaalcombinaties toe te passen in deze luxe woonstijl ontstaat een chique geheel waarin ruimte is voor moderne meubels in combinatie met historische elementen.

woonstijl klassiek beeld

De oudheid als grootste inspiratiebron

Elementen uit de oudheid vormen de grootste inspiratiebron van het klassieke interieur. De klassieke woonstijl wordt, net als de pracht en praal in landhuizen van eeuwen geleden, gekenmerkt door zijn statige en elegante uitstraling. Luxe houtsoorten, rijke stoffen, donkere tinten en bijzondere kunstobjecten zijn onmisbaar in het klassieke interieur dat we vandaag de dag in een eigentijdse en moderne jas steken.

woonstijl klassiek beeld

Royale meubels met een elegante uitstraling

In woonstijl klassiek draait het om het grote gebaar. De meubels in deze woonstijl zijn groots en meeslepend en bieden voldoende ruimte om samen te komen met familie of vrienden. In de woonkamer van het klassieke interieur is een royale elementenbank de perfecte plek om te ontspannen en een comfortabele oorfauteuil de ideale stoel in een leeshoek. In de eethoek kies je het liefst voor een royale eettafel met comfortabele armfauteuils om van deze plek het middelpunt van het klassieke woonhuis te maken.

woonstijl klassiek beeld

Rijke materialen in een klassiek interieur

Rijke stoffen en hoogwaardige materialen komen samen in de woonstijl klassiek. Glanzende stoffen als velours en soepel leder worden gecombineerd met onder andere glas en marmer, warme houtsoorten, messing en hoogglans elementen. Door kille materialen als marmer en glas te combineren met bijvoorbeeld velours of hout ontstaat niet alleen een stevig contrast maar creëer je tevens warmte in het interieur.

woonstijl klassiek beeld

Intense kleuren in woonstijl klassiek

Het klassieke interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van donkere, intense kleuren. Waar voorheen veel gebruik werd gemaakt van donkere bruintinten, zien we in modern klassieke interieur niet alleen bruintinten maar ook veel donkere blauwtinten en zelfs zwart. Deze rijke kleuren geven de woonstijl klassiek een bijna koninklijke allure en vormen daarnaast een prachtig uitgangspunt voor een combinatie met zachte aardetinten als taupe, beige en zand.

Meer inspiratie voor een klassiek interieur?

In de vtwonen Stijl Studio’s, exclusief bij Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal, inspireren we je met de nieuwste wooncollecties, kleuren, materialen en woontrends. Laat je inspireren en ontdek jouw woonstijl.

bekijk vtwonen Stijl Studio’s

De woonstijl klassiek bij jou thuis?

Wil jij de klassieke woonstijl doorvoeren in je eigen interieur? Ons team van 15 interieuradviseurs staat elke dag voor je klaar in onze woonwinkels in Zutphen & Veenendaal om al jouw woonvragen te beantwoorden. Van een nieuw meubel tot compleet interieur met verrassende kleur- en materiaalcombinaties in elke woonstijl en voor ieder budget.

maak afspraak interieuradvies