Skip to content
Vergroten
  • Louis Poulsen PH5 Hanglamp
1/12
Item 1 of 12

Louis Poulsen PH5 Hanglamp

Stel naar wens samen
Dit meubel is in meerdere uitvoeringen mogelijk. Kom langs in onze woonwinkel(s) voor meer kleuren, maten en materialen of vraag vrijblijvend een offerte aan.
Levertijd: 5-6 weken

Eijerkamp vertelt over Louis Poulsen PH5 Hanglamp

Hanglamp PH5 van Louis Poulsen is een iconisch ontwerp van lichtontwerper Poul Henningsen en komt uit 1958. Zijn ontwerp was destijds een reactie op de continue verandering in de vorm en grootte van gloeilampen die fabrikanten produceerden. Met hanglamp PH5 heeft Poulsen een armatuur ontworpen die met ieder type lamp gecombineerd kan worden én te allen tijde prettig licht uitstraalt met een aangename kleurweergave.

Om die kleurweergave te verbeteren is de PH5 armatuur voorzien van rode en blauwe ringen: deze dempen het geel-groene gebied in het lichtspectrum waardoor met het oog een aangenaam, helder licht zichtbaar wordt dat 100% schitteringsvrij is. Door de inventieve opbouw van de drie schermen wordt het licht van de PH5 zowel horizontaal als verticaal door de ruimte verspreid én wordt de armatuur zelf ook uitgelicht.

Design hanglamp PH5 van Louis Poulsen is verkrijgbaar in diverse kleursamenstellingen. Ontdek dit iconische ontwerp en de vele mogelijkheden in onze woonwinkels in Zutphen en Veenendaal.

Louis Poulsen PH5 Hanglamp
Louis Poulsen PH5 Hanglamp
Meer uit de PH5 serie Bekijk ook
Meer uit de PH5 serie Bekijk ook