• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering

Retro

Woonstijl retro

Kom binnen in het woonhuis uit de jaren ‘70: ontdek woonstijl retro. Vintage meubels , grafische en ronde vormen, gedurfde kleuren en uitgesproken materialen komen samen in deze kleurrijke woonstijl.

woonstijl retro beeld

Het interieur van de jaren ’70 als inspiratiebron

Grafische elementen gecombineerd met ronde vormen en een vintage knipoog kenmerken het woonhuis uit de jaren ’70 en vormen de grootste inspiratiebron voor de woonstijl retro. Vandaag de dag worden moderne elementen in rijke materialen gecombineerd met vintage vondsten om zo een uniek en persoonlijk interieur te creëren.

woonstijl retro beeld

Elegante meubels met een vintage knipoog

Ranke meubels met een vintage knipoog, opvallende designitems en in het oog springende details: in de woonstijl retro is niets te gek. Door naar hartenlust te combineren met vormen, kleuren en materialen ontstaat een eclectisch geheel dat persoonlijkheid uitstraalt. Toch geldt ook voor de retro woonstijl: less is more. Met een goede balans tussen nieuwe, moderne meubels en retro designitems komt deze woonstijl het meest tot leven. Combineer een vintage look eettafel bijvoorbeeld met een aantal iconische designklassiekers of verrijk de zithoek met een grote elementenbank en vintage bijzettafels.

woonstijl retro beeld

Rijke materialen in een retro interieur

Rijke materialen passen uitstekend bij de luxe uitstraling van het retro interieur. De warme donkere uitstraling van walnotenhout combineert prachtig met chique materialen als fluweel, ribstof, keramiek, marmer, webbing en vilt. Zoek de combinatie van materialen in de grote gebaren om zo de rust te bewaren: met een kleurrijke velvet zitbank, een webbing opbergkast of een salontafel van marmer maak je een gedurfd statement in de retro woonstijl.

woonstijl retro beeld

Een gedurfd kleurenpalet in woonstijl retro

Wie denkt aan een retro interieur denkt eerst aan felle tinten als oranje en honinggeel. Deze klassieke vintage kleuren zagen we veel in het retro interieur van de jaren ’70, maar zijn vandaag de dag afgezwakt naar meer toegankelijke tinten. In de retro woonstijl anno nu voeren donkere kleuren de boventoon: diep blauw, flessengroen en donkerbruin combineren prachtig met zachte poedertinten én her en der een accent in honinggeel of terracotta.

Meer inspiratie voor een retro interieur?

In de vtwonen Stijl Studio’s, exclusief bij Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal, inspireren we je met de nieuwste wooncollecties, kleuren, materialen en woontrends. Laat je inspireren en ontdek jouw woonstijl.

bekijk vtwonen Stijl Studio's

De woonstijl retro bij jou thuis?

Wil jij de retro woonstijl doorvoeren in je eigen interieur? Ons team van 15 interieuradviseurs staat elke dag voor je klaar in onze woonwinkels in Zutphen & Veenendaal om al jouw woonvragen te beantwoorden. Van een nieuw meubel tot compleet interieur met verrassende kleur- en materiaalcombinaties in elke woonstijl en voor ieder budget.

maak afspraak interieuradvies