Skip to content

5. Bankentrends najaar 20 / winter 21

Nu we dit najaar en deze winter nog veel thuis zijn, is de behoefte naar een comfortabele bank of modulaire, multifunctionele hoekbank misschien wel groter dan ooit. Maar waar begin je bij de keuze van jouw ideale bank? Dit zijn de bankentrends voor najaar 2020 en winter 2021!

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Bankentrends najaar 2020 Eijerkamp

Gezien tijdens de digitale vt wonen&design beurs

Creative Director Marloes Peters laat je graag via de vt wonen&design beurs livestream allerlei mogelijkheden zien in verschillende stijlen en volgens de woontrends van najaar 2020 in de nieuwste vtwonen Stijl Studio’s, exclusief bij Eijerkamp en gezien op tv. En ook hieronder zetten wij alle bankentrends voor najaar 2020 en winter 2021 voor je op een rij!

Livestream terugkijken? Klik hier!

Bankentrends najaar 2020 Eijerkamp

1. De XXL plofbank met ronde chaise longue

De hoekbank is en blijft ook deze winter erg populair in de Nederlandse woonkamers. Neem deze lekkere XXL plofbank in vtwonen Stijl Studio Landelijk in trendy kerriegeel met een mooie afgeronde hoek en een vrij diepe chaise longue met lage rug. Hierop kun je zelf heerlijk liggen maar bij bezoek biedt deze hoek wellicht wat minder zitcomfort. Nu kun je dat oplossen door 1 of 2 losse fauteuils in de zithoek bij de bank te plaatsen of ga voor ’n bank met dormeuse!

Bankentrends najaar 2020 Eijerkamp

2. Hoekbank met dormeuse en losse kussens

Op zoek naar een hoekbank met een voorwaardig aantal zitplekken? Dan biedt een hoekbank met een dormeuse uitkomt! Daar kun je zelf lekker op loungen maar biedt ook extra zitplekken voor het hele gezin, want de rugleuning loopt ook door in het lounge gedeelte. Uitgevoerd met losse kussens en in mooie linnen stof past het erg goed in vtwonen Stijl Studio Romantisch. En biedt languit plek voor twee, of voor het hele gezin!

Bankentip van Creative Director Marloes Peters

Kijk eerst naar de manier waarop je de bank gebruikt. Ikzelf lig graag op de bank en heb een vriend en klein mopshondje, maar misschien heb jij wel een groot gezin en zit je het liefst wat actiever? Dat vraagt om andere woonkeuzes!

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak
Bankentrends najaar 2020 Eijerkamp

3. De zitbank midden door de woonruimte

De zitbank vindt vaak zijn plek in een hoek of tegen de wand van de woonkamer, zodat er veel ruimte midden in de woonkamer overblijft. Durf, als je de ruimte hebt, de bank iets van de wand af te zetten of zelfs midden in de woonruimte! Zoals te zien in vtwonen Stijl Studio Design waarin de zitbank helemaal door het midden van de woonruimte loopt. Hierdoor ontstaat een TV hoek en een hoek waar je bijvoorbeeld rustig een boekje kan lezen. En er is zelfs tussen de bank een tafeltje geïntegreerd! En wil je een keer iets anders? Dan verander je zo de opstelling en heb je een heel ander thuis! Dat is multifunctioneel wonen volgens de laatste woontrends!

Bankentrends najaar 2020 Eijerkamp

4. Het wooneiland met verschillende woonfuncties

In vtwonen Stijl Studio Bohemian gaan we zelfs nog een stap verder door de bank zigzag in de woonkamer te plaatsen. Aan elke zijde van de bank ontstaat hierdoor een zitplek: gericht op de televisie, rustig met een boekje met zicht op de tuin, of betrokken bij de eethoek. Uitgevoerd met dubbele kussens geeft deze bank je interieur een instant bohemian wooneiland gevoel. Ook fijn: de kussens zitten aan elkaar vast zodat je deze niet steeds weer recht hoeft te leggen. Een andere woonsfeer? Deze elementenbank is te verkrijgen in honderden soorten stof en leer!

In vtwonen Stijl Studio Bohemian is elementenbank Pien uitgevoerd in een lichte maar supersterke stof die niet verkleurd in de zon. En de stof is kind- en huisdiervriendelijk, want vlekken zijn eenvoudig te verwijderen.

Bankentrends najaar 2020

5. De zitbank met organische vormen

Bijna alle huizen zijn recht toe recht aan. Je kunt deze strakke rechte lijnen doorbreken met een organisch vormgegeven bank. We zien dit najaar steeds meer ronde en organische vormen bankstellen verschijnen. Zo ook deze organische zitbank in vtwonen Stijl Studio Klassiek! Gestoffeerd met een mooie 3D velours, het nieuwe velvet. Zorgt ook voor geborgenheid en zachtheid in het interieur. En woon je wat kleiner? Dan laat je er een element tussenuit.

Alle bankentrends? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek de complete collectie (hoek)banken volgens de laatste woontrends bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design. In elke woonstijl & ieder budget.

winkel & openingstijden
Eijerkamp woonwinkels