Skip to content

Woontrend 2021 Warm Botanical

Met heel veel groen, op een vernieuwde manier in huis! Want met warme steenrode tegenhangers, grillige materialen, onregelmatige vormen én bloem- en bladdessins gieten we deze geliefde trend in een compleet nieuw (woon)jasje!

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Woontrend 2021: Warm Botanical
Woontrend 2021: Warm Botanical

Van bos- tot botanisch groen Met natuurlijke, grillige meubels

Van bos-tot botanisch groen in de mix met (nacht)blauw: in een palet van groen- en blauwtinten voelen grillig gevormde meubels in natuurlijke materialen als gerecycled hout, geschuurd leder en rustiek rotan zich uiterst thuis. Met soms een industriële knipoog, soms een retro touch of statement design item: alles kan qua stijl in dit Warm Botanical interieur. Zolang de groene kleuren maar samensmelten en ons één laten worden met de natuur.

Groen op groen met steenrode tegenhangers

En we pakken uit in deze interieurtrend want de groene kleur beperkt zich niet tot een sierkussen als accent of een kleur de wand: een verbinding met buiten ontstaat door een oase van groen te creëren in je woonruimte. Dat betekent: het groene kleurenpalet doorvoeren in je hele interieur. Kies bijvoorbeeld voor een stoere fauteuil in zacht groen velvet in combinatie met een blauwgroene kleur op de wand, de steenrode bank en organisch karpet.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Marloes Peters
Creative Director
Eijerkamp
Slapen in verbinding met de natuur

Wist je dat groen en blauw rustgevende kleuren zijn die ons (opnieuw) verbinden met de natuur? Het uitgelezen kleurenpalet voor de slaapkamer dus! Want deze tinten brengen ons niet alleen tot rust (hoe fijn voor een goede nachtrust!), maar zorgen ook voor een dosis positiviteit om de dag weer fris te beginnen. Iets wat we zeker kunnen gebruiken in deze onzekere tijd!

Woontrend 2021: Warm Botanical

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Natuurlijk wonen met velvet touch

Meubels in rijke velvet stoffen in diepe groen-, blauw-, oker- en bordeauxtinten zorgen voor een warme tegenhang in het natuurfrisse kleurenpalet van deze woontrend. En ook verfijnde bloemprints en bladmotieven in zien we volop terugkomen in het Warm Botanical interieur!

Woontrend 2021: Warm Botanical
Woontrend 2021: Warm Botanical
Woontrend 2021: Warm Botanical
Woontrend 2021: Warm Botanical

Warm World Warm Botanical

In de woontrend Warm Botanical zien we ook volop meubels die een steentje bijdragen aan een betere wereld. Zo maakt in harmonie met de natuur het meubelmerk d-Bodhi eco-friendly, industriële meubels. Oud doorleefd hout en ijzeren restmaterialen uit Indonesië krijgen een tweede leven in een hippe wooncollectie van stoelen, tafels, kasten, fauteuils en wandplanken.

Do good, feel good Met Good & Mojo

Een ander woonmerk dat de wereld een warm hart toedraagt is het duurzame verlichtingsmerk Good & Mojo dat lampen maakt van (hergebruikte) materialen als kurk, rubber, houtsnippers, gerecycled papier, ecologisch linnen en bamboe. Voor elke verkochte lamp draagt het merk niet alleen een deel af aan stichting WakaWaka (een goed doel dat Solar lampen maakt en deze schenkt aan mensen in derdewereldlanden) maar plant daarnaast ook, als partner van Eden Reforestation Projects, een boom in landen als Nepal, Madagaskar en Kenia.

Slank metaal in de mix met hout, rotan & steen

De botanische woonsfeer anno 2021 is gewaagd met (een mix van) bloemen- en bladdessins. Deze zien we in 2021 veelvuldig terug op de wand, in sierkussens en als stoffering van je meubel(s). In combinatie met grillige accessoires in keramiek, grof hout, rustiek rotan, slank metaal, geribbeld glas, lekker veel (XXL) groene planten en gedroogde pluimen en takken begint de natuur in huis te leven!

Woontrend 2021: Warm Botanical
Woontrend 2021: Warm Botanical
Woontrend 2021: Warm Botanical
Woontrend 2021: Warm Botanical
Woontrend 2021: Warm Botanical
Woontrend 2021: Warm Botanical

Trendkleuren groen & blauw voor verbinding met buiten

Het kleurenpalet (met de Flexa trendkleuren van 2021!) in de woontrend Warm Botanical verbindt ons met buiten. Stevige en waterige groentinten wisselen we af met (industrieel) blauw. Natuurlijke zandkleuren zorgen in dit kleurenpalet voor licht en zachtheid en accenten in steenrood, terra en bruin geven deze interieurtrend een warme sfeer. En met een XXL botanische print op de wand gaat de natuurlijke woontrend van 2021 Warm Botanical echt leven!

Trendkleuren
 • Flexa
  Daring Sienna
 • Flexa
  D0.22.41
 • Eijffinger
  Waterfront 300804
 • Flexa N1.09.46
  Flexa
  N1.09.46
 • Flexa S2.18.28
  Flexa
  S2.18.28
 • Flexa T3.04.12
  Flexa
  T3.04.12
 • Flexa B1.25.43
  Flexa
  C5.39.34