Skip to content

Woontrend 2021 Local Design

Meer dan ooit zijn we ons deze winter bewust van onze eigen (woon)omgeving. In de woontrend van 2021 Local Design ligt de focus op duurzame design meubels van Hollandse bodem.

Lotte Eijerkamp

Ontworpen & vervaardigd in de regio

Alle design items uit deze local trend zijn ontworpen door toonaangevende ontwerpers, vervaardigd in, en met materialen uit, de regio. Zo weet je precies waar jouw fauteuil, hoekbank of design eetkamerstoel zijn oorsprong vindt! Daarnaast hoeven deze meubels, vanzelfsprekend, minder ver vervoerd te worden. Fijn, want zo blijft de impact op het milieu zo gering mogelijk. Laat je inspireren en breng deze design woontrend van 2021 in jouw interieur met meubels van duurzame Dutch design merken.

Woontrend 2021: Local Design

Vlas uit Vlaanderen Nederlandse meubels in het interieur

Dutch designmerk Label van den Berg produceert al 3 generaties karakteristieke meubels vanuit de eigen fabriek in Brabant. Ambacht, duurzaamheid en lokale partnerships staan voor Gerard, Marieke en Jasper van den Berg hoog in het vaandel. Zoals de herkomst van het vlas voor de nieuwe Label Stone Washed stoffen dat in Vlaanderen en Zeeland groeit. De vlasplant is de enige natuurlijke vezel die op dit moment nog op grote schaal in Europa verbouwd wordt, ons klimaat en onze bodem zijn hier namelijk uitermate voor geschikt. Deze zachte linnen stof wordt in België geweven kan in diverse kleuren worden toegepast op een groot gedeelte van de Label collectie banken, stoelen en fauteuils.

Woontrend 2021: Local Design

De woontrend van 2021 100% van hier

Ontwerper Frederik Roije: “We zouden de maakindustrie in Nederland veel meer moeten omarmen. Design on Stock begrijpt dat gevoel en streeft naar oorspronkelijke ontwerpen van hoge kwaliteit welke geheel in Brabant worden ontworpen en geproduceerd. Dat vind ik fantastisch. Ik ben trots op onze samenwerking.” Frederik is samen met zes andere gerenommeerde designers als Edward van Vliet, Roderick Vos en Gijs Papavoine, verantwoordelijk voor de ontwerpen van onder andere de design banken en fauteuils van dit oer-Hollandse meubelmerk. Daarom krijgen alle meubels het kwaliteitsstempel ‘Made in Holland’. Daarnaast hoeven ze niet ver te reizen dus zijn binnen enkele weken al in huis!

Stof tot nadenken

De nieuwe Re-Wool stof van het Scandinavische met Kvadrat is een hoogwaardig stofferingstextiel van 45% gerecyclede wol. In rijke kleuren toepasbaar op vele meubels van Dutch design merken als Pode, Artifort, Leolux, Bert Plantagie en Gelderland.

Woontrend 2021: Local Design

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak
Woontrend 2021: Local Design
Trendkleuren
 • Flexa Bold Soil
  Flexa
  Bold Soil
 • Flexa Daring Sienna
  Flexa
  Daring Sienna
 • Flexa Sweet Umber
  Flexa
  Sweet Umber
 • Flexa J5.03.71
  Flexa
  J5.03.71
 • Flexa G0.16.68
  Flexa
  Flexa G0.16.68
 • Flexa F8.31.69
  Flexa
  F8.31.69

Design van dichtbij: Oer Hollandse banken

De eigenzinnige Eijerkamp bankencollectie is Oer Hollands; handmade geproduceerd in Culemborg met authentieke materialen en Italiaanse flair!

Woontrend 2021: Local Design
Arco duurzame design tafels

Duurzaam local wood voor jouw design tafel

In een globaliserende wereld kiest designmerk Arco voor een transparante, kleinschalige manier van werken. Vanuit de fabriek in Winterswijk werken zestig medewerkers dagelijks aan de mooiste duurzame design eettafels en stoelen. Zoals de Local Wood collectie, gemaakt van hout uit de omgeving van de fabriek in Achterhoek. Bij de Arco Re-Base eettafel bestaat het blad zelfs uit reststukken hout welke over dwars zijn verlijmd. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van materialen en minder hout verspild.

Lotte Eijerkamp
Lotte Eijerkamp
Buying, concept & creation
Eijerkamp
Uitgelicht design fauteuil van leer uit eigen weide

"Precies weten waar je meubel vandaan komt? Leolux maakt het mogelijk met draaifauteuil Hilco. Het ontwerp van Patrick Belli is speciaal ontwikkeld om de CO2-footprint zo veel mogelijk te reduceren. Van ontwerp en productontwikkeling tot materialen en productie; het komt allemaal uit de omgeving van de Leolux fabriek in Venlo.

Leolux Hilco fauteuil
Woontrend 2021: Local Design

Een duurzaam design bed Uit Deventer

Recycling, upcycling en circulariteit. Er worden veel verschillende definities gebruikt als het gaat over duurzame matrassen. Auping laat je nooit meer wakker liggen van moeilijke definities en gaat voor 100% circulariteit, de hoogste vorm van recycling. Vanuit de fabriek in Deventer produceert Auping het eerste circulaire matras ter wereld, welke ook nog eens als beste ventileert. Alle materialen van het duurzame Evolve matras kunnen eindeloos worden hergebruikt op kwalitatief hoogwaardig niveau. Combineer het matras met het Auping Essential bed, het eerste volledig recyclebare bed ter wereld, en je slaapt helemaal onbezorgd!

Woontrend 2021: Local Design

De passie van Pastoe Dutch design pur sang

De Pastoe fabriek startte in 1913 met de industriële productie van stoelen in Utrecht (Nederland). Uitgegroeid tot een fabrikant van design meubels, diep genesteld in de Dutch Design traditie, is de fabriek In 2016 verhuisd naar Houten. Pastoe ziet duurzaamheid als een continu proces van verbetering. Zo komen de halffabricaten uit directe omgeving (Nederland en Europa) en zijn er recent nieuwe houtsoorten toegevoegd aan de Pastoe collectie, afkomstig van duurzame plantages welke voldoen aan strenge Europese regels.

Duurzaamheidsprincipe van Pastoe

Het belangrijkste duurzaamheidsprincipe is dat de Pastoe producten gemaakt worden voor de lange duur. En met het Pastoe Weeshuis programma krijgen jonge meubels van goede kwaliteit een nieuwe kans. Als economische en ecologische duurzaamheid samenvallen is dat het mooiste resultaat voor onze planeet en de samenleving.

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Meer wooninspiratie op Eijerkamp.nl