Skip to content

Woontrend 2023 Ode to Nature

Waan je in de rust en puurheid van de natuur met de woontrend van 2023: Ode to Nature. Met organische vormen, aardse tinten en duurzame meubels haal je de natuur in huis en creëer je een rustgevend geheel!

Woontrend 2023 Ode to Nature
Woontrend Ode to Nature 2023

Natuurlijke meubels met zachte rondingen

De natuur staat bekend om zijn sprekende organische vormen, welke dan ook volop terug te vinden zijn in deze interieurtrend van 2023! Van ronde fauteuil tot kuipvormige eetkamerstoelen en van royale hoekbank met glooiende contouren tot bijzetters in grillige keivormen: door rechte lijnen en strakke vormen te combineren met vriendelijke rondingen creëer je de perfecte balans en geef je het Ode to Nature interieur van 2023 een uitnodigend karakter.

Woontrend 2023 Ode to Nature

Hoogwaardige materialen met oog voor de natuur

Van doorleefd hout en robuust metaal tot schapenzacht wol en biologisch katoen: in de woontrend Ode to Nature staan warme, eerlijke en echte materialen centraal. Natuurlijke en gerecyclede materialen als hout met rijke markeringen maken het interieur levendig en zijn het geheim van een rustgevend thuis. Ook in 2023 spelen oog voor de natuur en aandacht voor duurzaamheid wederom een grote rol. Gerecyclede materialen, duurzame stoffen of accessoires die lokaal geproduceerd worden maken dat jij een steentje bijdraagt aan een betere wereld! Zo geniet je zorgeloos.

Woontrend 2023 Ode to Nature
Woontrend 2023 Ode to Nature
Woontrend 2023 Ode to Nature
Trendkleuren
 • Monumental Moss LAB Paint
  LAB Paint
  Monumental Moss
 • Intensive Moss LAB Paint
  LAB Paint
  Intensive Moss
 • Scented Cumin LAB Paint
  LAB Paint
  Scented Cumin

Woontrend 2023 Ode to Nature

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Aardse tinten in de mix

Het kleurenpalet in het Ode to Nature interieur van 2023 wordt gevormd door aardse kleuren als bruinen en groenen. Bruintinten zorgen voor een warme sfeer en geborgenheid, terwijl groenen levendigheid brengen. Combineer deze met zachte, natuurlijke tonen als tegenhanger en voeg nét dat beetje extra fonkeling toe met zwarte accenten of accessoires in zachte pasteltinten.

Creëer je eigen oase met XXL planten

Naast meubels en accessoires in aardse kleuren en materialen haal je de natuur letterlijk in huis met planten. Breng groen, leven en frisse lucht in huis met een oase aan grote planten en weelderige bloemen. Combineer deze met je favoriete potten en vazen tot een natuurlijk statement! Niet alleen een lust voor het oog, al dat plantengroen is ook een waardevolle toevoeging voor een goed en gezond binnenklimaat.

Woontrend 2023 Ode to Nature
Woontrend 2023 Ode to Nature
Woontrend 2023 Ode to Nature

Ga voor groen met duurzame merken

Talloze nationale en internationale merken maken steeds meer keuzes die beter zijn voor mens en milieu. Ga voor duurzaam met Scandinavisch merken als Menu, WOUD, &Tradition, Studio Henk, HAY, Ferm Living, Normann Copenhagen en Muuto; maak een statement één van de toonaangevende ontwerpen van Petite Friture, Vitra, Design on Stock en Ethnicraft; of ga voor duurzaam slapen met Auping. Ontdek alle merken nu online of kom langs in onze woonwinkels!