Skip to content

Woontrend 2019 Natural Clay

Breng de schoonheid van de natuur in huis met de woontrend van 2019: Natural Clay.

Marloes Peters Creative Director Eijerkamp
Woontrend 2019 Natural Clay

Frisse wittinten, een schakering van aardse kleuren en eerlijke, natuurlijke materialen vormen het uitgangspunt voor deze pure woonstijl. Aangevuld met zwarte accenten en grote planten vervult deze woontrend de behoefte ons terug te trekken en rust en ontspanning te vinden in de natuur. Op de wanden en vloer voeren lichte kleuren als wit, taupe en grijs de boventoon om zo een verrassend contrast te creëren tussen kleuren en materiaalgebruik.

Woontrend 2019 Natural Clay eetkamer

Gedurfd zwart

Mat zwarte elementen spelen een belangrijke rol in het interieur van 2019. Grote, zwarte houten tafels, stoelen en opbergkasten en meubels met zwart stalen frames zijn uitgesproken blikvangers in de woontrend Natural Clay. Daarnaast zijn deze zwarte elementen een verbindende factor: door ze terug te laten komen in diverse materialen, kleurcombinaties en meubelstukken, zoals de bank, eettafel, stoelen en een kast ontstaat een gedurfd geheel.

Woontrend 2019 Natural Clay fauteuil

Grote, groene kamerplanten

Waar we in 2018 nog kozen voor een mix van veel verschillende planten, gaan we in 2019 voor enkele grote kamerplanten die een echt statement maken. Kamerhoge planten met groot blad vullen de ruimte en brengen de natuur in huis. In de lichte basis van de woontrend Natural Clay ontstaat zo een spannend contrast tussen het basic kleurenpalet en natuurlijke elementen in fris groen.

Woontrend 2019 Natural Clay bankstel
Woontrend 2019 Natural Clay detail kast

Upcycling, recycling & duurzaamheid

Duurzame meubels, innovatieve materialen en aandacht voor upcycling en recycling gaat in 2019 een nog belangrijkere rol spelen. Dit zien we terug in meubels en accessoires waarin bestaande materialen worden verwerkt in unieke, nieuwe items. Eetkamertafels van resthout, lampen van gerecycled glas en bijzettafels van Terrazzo blazen restmateriaal nieuw leven in. Een trend die resulteert in een uniek persoonlijk interieur en ook nog eens goed is voor het milieu!

Wist je dat…
Upcycling niet hetzelfde is als recycling? Bij recycling worden afgedankte materialen hergebruikt voor het maken van bijvoorbeeld tafels of krukjes. Bij upcycling worden van bestaande materialen nieuwe meubels of accessoires gemaakt.

Woontrend 2019 Natural Clay open kast
Woontrend 2019 Natural Clay slaapkamer

Woontip van onze interieurstylist

Maak in een lichte, sobere basis gebruik van verschillende materialen in diverse kleuren. Met combinaties van pure materialen als onbewerkt hout, linnen, webbing en zwart staal ontstaan verrassende contrasten waarmee je het interieur levendig maakt!

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak

Deze woontrend in jouw interieur? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels uit deze woontrend bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design. In elke woonstijl en voor ieder budget.

Winkels & openingstijden ontdek alle woontrends
woonwinkels Eijerkamp

Meer inspiratie? gezien in vtwonen