• 7 jaar garantie
  • ruim 150 merken
  • 9.4 klantwaardering
Woontrend 2019: Natural Clay Woontrend 2019: Natural Clay

Natural Clay

woontrend 2019: natural clay

Een lichte basis
Breng de schoonheid van de natuur in huis met de woontrend van 2019: Natural Clay. Frisse wittinten, een schakering van aardse kleuren en eerlijke, natuurlijke materialen vormen het uitgangspunt voor deze pure woonstijl. Aangevuld met zwarte accenten en grote planten vervult deze woontrend de behoefte ons terug te trekken en rust en ontspanning te vinden in de natuur. Op de wanden en vloer voeren lichte kleuren als wit, taupe en grijs de boventoon om zo een verrassend contrast te creëren tussen kleuren en materiaalgebruik.

Woontrend 2019 | Natural Clay

Producten: vtwonen bank Urban | Vandyck dekbedovertrek Purity 79 | d-Bodhi tv-dressoir Celebes.

Trendtip: maak in een lichte, sobere basis gebruik van verschillende materialen in diverse kleuren. Met combinaties van pure materialen als onbewerkt hout, linnen, webbing en zwart staal ontstaan verrassende contrasten waarmee je het interieur levendig maakt!

Gedurfd zwart
Mat zwarte elementen spelen een belangrijke rol in het interieur van 2019. Grote, zwarte houten tafels, stoelen en opbergkasten en meubels met zwart stalen frames zijn uitgesproken blikvangers in de woontrend Natural Clay. Daarnaast zijn deze zwarte elementen een verbindende factor: door ze terug te laten komen in diverse materialen, kleurcombinaties en meubelstukken, zoals de bank, eettafel, stoelen en een kast ontstaat een gedurfd geheel.

Woontrend 2019 | Natural Clay

Producten: Bodilson fauteuil Star | Zuiver klok Giant | Eijerkamp Collectie kruk Juliet | HKliving eetkamerstoel Velvet | vtwonen bank Club.

Trendtip: kies je voor Natural Clay als basis en ben je op zoek naar spannende, warme contrasten? Combineer in deze woontrend dan Spiced Honey, door Flexa uitgeroepen tot trendkleur van 2019. Door deze warme tint te combineren met zachte kleuren en natuurlijke materialen ontstaat een warm en behaaglijk interieur.

Grote, groene kamerplanten
Waar we in 2018 nog kozen voor een mix van veel verschillende planten, gaan we in 2019 voor enkele grote kamerplanten die een echt statement maken. Kamerhoge planten met groot blad vullen de ruimte en brengen de natuur in huis. In de lichte basis van de woontrend Natural Clay ontstaat zo een spannend contrast tussen het basic kleurenpalet en natuurlijke elementen in fris groen.

Trendtip: kies niet alleen voor planten in de woonkamer, maar voeg ook groen toe aan je slaapkamer. Planten brengen rust in je slaapkamer, zuiveren de lucht en dragen zo bij aan een betere nachtrust. Sansevieria’s, Aloë Vera en bamboe zijn bijvoorbeeld perfect voor naast het bed.

Upcycling, recycling & duurzaamheid
Duurzame meubels, innovatieve materialen en aandacht voor upcycling en recycling gaat in 2019 een nog belangrijkere rol spelen. Dit zien we terug in meubels en accessoires waarin bestaande materialen worden verwerkt in unieke, nieuwe items. Eetkamertafels van resthout, lampen van gerecycled glas en bijzettafels van Terrazzo blazen restmateriaal nieuw leven in. Een trend die resulteert in een uniek persoonlijk interieur en ook nog eens goed is voor het milieu!

Wist je dat…
Upcycling niet hetzelfde is als recycling? Bij recycling worden afgedankte materialen hergebruikt voor het maken van bijvoorbeeld tafels of krukjes. Bij upcycling worden van bestaande materialen nieuwe meubels of accessoires gemaakt.

Natural Clay in jouw interieur
Benieuwd hoe je deze woontrend toepast in jouw interieur? Maak een afspraak voor persoonlijk interieuradvies in onze woonwinkels! Onze interieuradviseurs staan 7 dagen per week voor je klaar en geven persoonlijk advies voor elke woonvraag, in elke woonstijl en voor ieder budget!

Artikelen bij deze trend: