Skip to content

Hoe richt ik een L-vormige woonkamer in?

Heb jij een L-vormige woonkamer? En kom je er niet uit met de inrichting? No worries! Met de juiste aanpak maak je er moeiteloos een gezellige en functionele ruimte van. Wij zetten zes tips voor je op een rijtje!

Smalle woonkamer

Een woonkamer in L-vorm bestaat vaak uit twee delen die onder een hoek van 90 graden met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is in de meeste gevallen geen zicht op de hele ruimte. Hierdoor heb je veel mogelijkheden, maar is het extra belangrijk goed na te denken over welke functies je laat terugkomen en hoe je de ruimte indeelt.

Smalle woonkamer

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak
Smalle woonkamer

1. Creëer aparte zones in je woonkamer

Een L-vormige woonkamer voelt vaak als twee afzonderlijke ruimtes aan, dus overweeg het creëren van zones om duidelijkheid te scheppen. Richt bijvoorbeeld één hoek van de kamer in als leeshoek met een comfortabele fauteuil en vloerlamp, en laat de overige ruimte dienen als zithoek met royale hoekbank en stijlvol tv-meubel. Verschillende zones zijn ook eenvoudige te markeren door middel van een kleur op de muur en/of verschillende vloeren.

Smalle woonkamer

2. De juiste meubels, op de juiste plek

Houd bij het aanschaffen van meubels rekening met de grootte en vorm van de ruimte. Ga bijvoorbeeld voor een royale hoekbank als eyecatcher, een ruime salontafel in het centrum van de ruimte en/of een elegant tv-meubel als pronkplek voor je televisie. Als je L-vormige woonkamer ook dient als eetkamer, zorg dan dat de tafel en stoelen matchen met de rest van de meubels.
Tip: overweeg meubels met afgeronde hoeken om de harde lijnen van de kamer te verzachten.

3. Maak slim gebruik van hoeken

De hoeken van je L-vormige woonkamer zijn vaak verloren ruimte, maar met een beetje creativiteit gebruik je ze al snel op een nuttige manier. Ga bijvoorbeeld voor een hoekplank of boekenkast om extra opslagruimte te creëren of breng buiten naar binnen met een grote plant.

Item 1 of 4
Smalle woonkamer

4. Passend lichtplan

Goede verlichting is belangrijk in elke kamer, maar in een L-vormige woonkamer nét even wat meer om donkere delen te voorkomen. Gebruik verschillende soorten verlichting zoals plafondverlichting, vloerlampen en tafellampen om de ruimte op sfeervolle en functionele wijze te verlichten. Plaats een sierlijke leeslamp bij je fauteuil of verrijk de zithoek met speelse wandlampjes: het is maar net wat je voorkeur heeft!

Smalle woonkamer

5. Mix & match je favoriete woonaccessoires

Woonaccessoires brengen een kamer echt tot leven en zorgen voor de finishing touch! Kleed je L-vormige woonkamer aan met bijvoorbeeld sierkussens, een heerlijk zacht vloerkleed of gave wanddecoratie om een persoonlijke twist aan je interieur te geven.

6. Creëer voldoende beweegruimte

Woonaccessoires brengen een kamer echt tot leven en zorgen voor de finishing touch! Kleed je L-vormige woonkamer aan met bijvoorbeeld sierkussens, een heerlijk zacht vloerkleed of gave wanddecoratie om een persoonlijke twist aan je interieur te geven.

L-vormige woonkamer inrichten? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels voor de woonkamer bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp