Skip to content

Smalle woonkamer inrichten

Een lange, smalle woonkamer inrichten kan een flinke uitdaging zijn. Met deze 4 tips doorbreek je jouw langgerekte kamer en creëer je een sfeervolle, ruim ogende zithoek!

Smalle woonkamer
Smalle woonkamer

Persoonlijk Interieuradvies

Nieuwe meubels, verbouwen of verhuizen? Samen realiseren wij jouw droominterieur. In elke woonstijl & voor ieder budget!

maak afspraak
Smalle woonkamer

1. Meerdere functies één geheel

Een lange, rechthoekige woonkamer leent zich perfect voor een combinatie van een zithoek met een eethoek, werkplek, leeshoek of andere woonfunctie. Om deze te verbinden is een groot vloerkleed of lange wandkast over één van de lange muren een ideale oplossing. Plaats in de zithoek je tv in de opberger met je favoriete woonaccessoires en gebruik ‘m in de eethoek als servieskast. Of creëer verschillende hoekjes met bijvoorbeeld een kast als roomdivider of een vloerkleed.

Smalle woonkamer

2. Ga voor smalle, slanke meubels

In een smalle woonkamer is al snel te weinig loopruimte. Voorkom een overvolle ruimte door het gebruik van volumineuze meubels. Met enkele ranke meubels die niet te ver de woonkamer in komen, behoud je voldoende loopruimte en oogt het ruimtelijker. Tip: ga niet voor te veel kleine woonitems. Deze zorgen namelijk voor onrust, en dat kunnen we niet gebruiken in een smalle woonkamer!

Item 1 of 4
Smalle woonkamer

3. Mix & match lichte kleuren

Ook kleurgebruik is belangrijk in je smalle woonkamer. Donkere kleuren laten een ruimte namelijk al snel kleiner ogen. Kies daarom voor een licht kleurenpalet van beiges en greiges in combinatie met zachte pasteltinten. Gaat je voorkeur toch uit naar felle of donkere kleuren? Verwerk deze dan subtiel met accessoires zoals wanddecoratie of vazen. Zo voeg je net dat beetje kleur toe zonder het te laten overheersen! Of speel met de hoogte door tot 30 cm onder het plafond te schilderen.

Smalle woonkamer

4. Plaats de bank centraal in de ruimte

In veel woonkamers wordt de bank tegen de wand geplaatst. Zo wordt in een smalle ruimte de lengte van de ruimte geaccentueerd. Heb je dit liever niet? Door je bank in het midden van de woonkamer te plaatsen, ontstaat een scheiding tussen de zithoek en de rest van de kamer. Zo doorbreek je de langgerekte ruimte en is er ook voldoende ruimte voor een eetset, werkplek of leeshoek. Tip: met een elementenbank ga je al helemaal creatief om met de beperkte ruimte in je smalle woonkamer!

Smalle woonkamer inrichten? Kom naar onze woonwinkels!

Ontdek alle meubels voor de smalle, rechthoekige woonkamer bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal. Met ruim 150 merken onder één dak voor wonen, slapen en design.

Winkels & openingstijden ontdek alle woonstijlen
woonwinkels Eijerkamp